За 13-та поредна година bTV Cinema представя „Месец на Оскарите”. На 11 февруари от 21:00 ч. каналът ще излъчи „Чудо“ с Джулия Робъртс и Оуен Уилсън.

Филмът разказва за момче, родено с лицева деформация, на което предстои да се интегрира в ново училище. Всички трябва да разберат, че той е едно обикновено дете и че красотата не е само на повърхността. Дали Оги Пулман ще успее да убеди съучениците си, че въпреки външния си вид е като тях?

Тук събрахме 10 любопитни факта за филма.

 

През 2018 г. филмът е номиниран за "Оскар" за грим и прически.

Филмът е базиран на едноименната книга на Р. Паласио. Тя се вдъхновява за романа, след като един ден излиза със сина си за сладолед. На улицата виждат дете със синдром на Тричър Колинс и синът й се разплаква при вида на момчето. Подобна сцена има и във филма.

Синът на Р. Паласио се появява в няколко сцени като съученик на Виа. 

Като подготовка за филма Джейкъб Трембли, изпълняващ ролята на Оги, се среща с деца, които имат синдром на Тричър Колинс.

Гримът на Джейкъб Трембли е отнемал всеки ден по час и половина, преди да започнат снимките.

Велосипедът, който Оги кара, е същият, който Елиът кара в класиката от 1982 г. „Извънземното“.

Миранда нарича Оги „майор Том“ заради песента на Дейвид Боуи "Space Oddity", в която се пее за майор Том. 

Това е първият филм, в който Джулия Робъртс и Оуен Уилсън играят заедно.

Една от грешките във филма е, че през февруари по дърветата има зелени листа. Това е невъзможно, тъй като действието се развива в Ню Йорк.

Първият семеен филм на Джулия Робъртс след “Огледалце, огледалце“ (2012).

„Чудо“ („Wonder”, САЩ, 2017 г.)
Жанр: драма
Режисьори: Стивън Шъбоски
В ролите: Джулия Робъртс, Манди Патинкин, Оуен Уилсън, Джейкъб Трембли, Соня Брага, Изабела Видович, Давийд Дигс, Ноа Джуп и др.