Искате ли да се почувствате като Кари Брадшоу, пък било то и само за една нощ? Това вече е възможно – двама души ще могат да нощуват в апартамента на героинята от „Сексът и градът“ на съвсем ниска цена.

Снимка: Airbnb

Сайтът airbnb.com съобщава, че апартаментът, в който са снимани сцени от култовия сериал, ще бъде достъпен за две нощувки, най-много по двама души на вечер – на 12 и 13 ноември. Гостите ще бъдат посрещнати виртуално от Сара Джесика Паркър и ще научат подробности за апартамента и сериала. Нощувката ще струва само 23 долара (в чест на 23-тата годишнина на сериала).

Снимка: Airbnb

Единственото изискване за регистрация е желаещите да са в САЩ. Те сами ще трябва да осигурят пътуването си до и от Ню Йорк, където се намира луксозният апартамент.

Това не е първият случай, в който известна сграда от филм се предлага под наем.

Снимка: Airbnb

Ако сте почитатели на поредицата „Здрач“, може да нощувате в къщата на Бела срещу 350 долара на вечер. Сградата, строена през 30-те години на миналия век, беше продадена през 2018 г. и новите собственици решиха да я превърнат в Airbnb локация.

Снимка: Airbnb

Почитателите на „Хари Потър“ ще познаят къщата в английския град Левенхам от последния филм от поредицата. Това е домът на семейство Потър, където родителите на Хари загиват. Нощувката в къщата струва 234 долара, но трябва да имате предвид, че тя е използвана само като модел – всички сцени във филма са снимани в студио. Собствениците се опитват да продадат сградата от 2017 г., но без успех.

Снимка: Airbnb

Почитателите на „Марвъл“ може да отседнат в хижата на Тони Старк от филма „Отмъстителите: Краят“. Това обаче никак не е евтино. Първоначално наемът на хижата за една вечер е бил 300 долара, но заради многото желаещи е бил качен и сега е 800 долара.

Снимка: Airbnb

Почитателите на „Мръсни танци“ биха могли да отседнат в хижата, където се запознават главните герои. В нея има 11 стаи, които вървят на цени между 124 и 316 долара на вечер. Освен това собствениците предлагат различни дейности, свързани с филма, като например уроци по танци.

Снимка: Airbnb

Почитателите на двата супер успешни сериала на Винс Гилигън „В обувките на Сатаната“ и „Обадете се на Сол“ задължително трябва да посетят американския град Албакърки, където са снимани повечето сцени. А ако искат да се почувстват като Уолтър Уайт и Джеси, срещу 195 долара може да отседнат в луксозната къща, показана в третия епизод на последния сезон.

Снимка: istockphoto.com

За съжаление замъкът от един от най-обичаните британски сериали не е отворен за нощувки, но през 2019 г. благородниците, които притежават замъка, позволи на на една щастлива двойка почитатели на „Имението Даутън“ да прекара една вечер в красивата сграда. Условието беше победителите да убедят собствениците в писмо, че са най-подходящите гости на замъка.