Мащабна битка на живот и смърт между хората и машините ни очаква в новия филм от поредицата – "Трансформърс: Последният рицар" този юни в кината. А към продукцията се присъединява самият сър Антъни Хопкинс, чийто глас чуваме още в първия трейлър, а ефектните екшън сцени обещават още по-зрелищно преживяване в киносалоните.

Несъмнено първите кадри навяват чувство на обреченост, като проследяват най-кървавите моменти от човешката история, наситени с насилие и страдание – средновековни войници, търсещи път в гората; рицари със запалени стрели; изгрева на нацизма в Европа. И на фона на тези исторически обрати, героят е мъртъв. Останките на Оптимус Прайм се носят в безтегловност в космоса, предвещавайки нови тежки времена за човечеството.

Сериозните кадри и присъствието на сър Антъни Хопкинс предполагат, че петата част от поредицата ще даде един по-сериозен поглед върху природата на саможертвата, сблъсъка между хората и машините и смисъла на войната и насилието. Но режисьорът Майкъл Бей обещава да не изневери на себе си и да избухне със зрелищния екшън, който всички очакваме.

В "Трансформърс: Последният рицар" към Марк Уолбърг, Антъни Хопкинс и Джош Дюамел ще се присъединят Стенли Тучи, Лора Хадок и Джон Гудман. В кината на 3D и IMAX 3D на 23 юни 2017 г.