„Изпълнител на годината – това е награда за добре свършена работа”, това каза Анелия в интервю в предаването „Преди обед” на bTV.

Анелия получи наградата изпълнител на годината и заедно с това чества 10 години на сцената. Тя сподели, че не се е стремяла целенасочено към наградата, а важното за нея е да остана във времето.

Певицата се определя като борбена, силна и искрена личност, която обича да контролира хората около себе си, но междувременно им дава възможност те да изразяват свободно своята индивидуалност.

Вижте цялото интервю с Анелия в предаването "Преди обед":

Запитана какви са отношенията с дъщеря й, Анелия каза, че се стреми да бъде на първо място в приятелски отношения с нея :„гледам да я уча на положително мислене, на приемане на хората, на доброта”. Според певицата децата на известните родители страдат, поради честото отсъствие на родителите от живота на детето.

За Анелия е от голямо значение здравословният начин на живот. Тя спазва стриктен режим в ежедневието си, а свободното време прекарва с дъщеря си Ивон.

Изпълнителката сподели, че е изключително щастлива във всяко отношение, но отказва да открие пред зрителите на bTV кой е мъжът до нея. За бившия си съпруг признава, че той не й е плащал за клипове и песни, а сама се е грижила с кариерата си.