Анджелина Джоли се е подложила на превантивна операция за отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби, за да се предпази от евентуално раково образувание, става ясно от отворено писмо до „New York Times”, което самата тя е изпратила до вестника.

"Желая и други жени от рисковата група да знаят за съществуващите варианти" – пише в писмото Джоли. – Въпреки че се подлагам на хормонална терапия, сега съм в стадий на менопауза. Няма да мога да имам повече деца, като очаквам също и някои физически промени".

 

Операцията не била сложна, според актрисата, но последиците от нея са доста сериозни, тъй като след подобна интервенция започва въпросната принудителна менопауза.

 

Главната причина да се подложи на операция по отстраняване на яйчниците и фалопиевите тръби е, че майка й, леля й и баба й са починали от рак на млечните жлези или половите органи, споделя съпругата на Брад Пит.

 

Преди две години Анджелина Джоли отстрани гърдите си, които бяха заменени с импланти, за да предотврати риска от рак, заради дефектен ген, който носи.