Връзките на звездите обикновено са кратки и многобройни. Рядко чуваме за знаменитост, която има само един брак. Едно от големите изключения е култовият изпълнител Алис Купър. Основоположникът на „хорър визията“ в рок музиката дели живота си с една и съща жена вече над 40 години. В интервю за британския вестник „Mirror“, музикантът разказва, че със съпругата му дори са се споразумели, ако един от двамата умре, другият да го последна веднага.

„Не бих могъл да живея без нея. Винаги сме казвали помежду си, че никога няма да дойде ден, в който единият трябва да скърби за другия. Когато се случи, ще си идем заедно.“

 

 

През 1975 г., 18-годишната Шерил Годард била наета като танцьорка за едно от изпълненията на музиканта Алис Купър, но останала с него много по-дълго – вече 43 години. След шоуто, музикантът и екипа му отишли да празнуват и там пламнала голямата му любов към танцьорката. Алис Купър, чието истинско име е Винсент Фурние, се женят в началото на следващата година. Днес двамата още са заедно и имат три деца.

Бракът им е бил застрашен само веднъж – през 1983 г., когато Шерил подала документи за развод, заради алкохолизма на Алис Купър. Музикантът обаче успял да пребори зависимостта си и до развод не се стигнало. Този тежък период е важен урок за Купър, който никога не е посягал отново към алкохола и дори е ментор на други хора, борещи се със същия проблем.

Алис Купър и Шерил Годард през 2019 г.
Снимка: Getty Images

„Тя танцува по-добре днес, отколкото през 1975 г., казва Алис Купър. Хората понякога искат да се отделят от жените си, но аз не мога – тя е най-добрият ми приятел. Няма начин да оцелеем един без друг.“

Алис Купър има основание да се надява, че няма да му се наложи скоро да си ходи от този сват, тъй като в семейството му има много дълголетници. Майка му, Ела Мей Фурние, е активна и интелигентна жена, запазила младежкия си дух дори на 96 години.

Алис Купър с жена си и с майка си през 2003 г.
Снимка: Getty Images

Певецът е много добро здравословно състояние: „На 71 години съм, но имам същото тегло като на 30. Тялото ми никога не се изтощава. Не пуша и не съм пил от 37 години. А двучасовото шоу на сцената ми е вместо фитнес.

Групата Hollywood Vampires, в която участват Алис Купър и Джони Деп
Снимка: Getty Images

Американския музикант в момента е във Великобритания, за да промотира предстоящото си турне в страната, както и музиката на супергрупата Hollywood Vampires, на която членове са той, Джо Пери от Aerosmith и холивудският актьор Джони Деп, който пее и свири на китара.