Harper's Bazaar в партньорство с Armani beauty събраха множество талантливи жени от сферата  на модата, киното, изкуството, музиката и литературата в Claridge's в Лондон за наградите  Women of the Year за 2019 г. За тазгодишните церемония бяха номинирани от писателки до актриси и от дизайнери до модели.

Наградата "Жена на годината" 2019 за особена проява на филантропия получи Кейт Бланшет. Легенда на две сериозни поприща - актриса и адвокат, който се бори за правата на жените. За известно време Кейт се бе отказва от сценичните си участия и се пренесе в къща с двор, дървен мост, езеро и много растения. "Има толкова много книги, които не съм прочела, толкова много филми, които не съм гледала, толкова много разговори, които не съм водила, толкова растения, които не съм посадила", мечтателно се съгласи тя. След 18 месеца обаче се завръща с участие в театрална пиеса на Мартин Кримп. Включва се в кампаниите #MeToo и Time's Up. Като председател на журито на филмовия фестивал в Кан през 2018 г. провежда протест на 82 жени в бранша, сред които Ема Уотсън и Кристен Стюарт.

Кейт Бланшет е лице на аромата Sì на Джорджо Армани и е обявена е за световен посланик на красотата на марката през 2018 г. освен това е посланик на добра воля към ООН по въпросите с бежанците. наред с всички артистични и служебни ангажименти, Кейт е майка на 4 деца и прави мед, прашеца, за който пчелите събират в двора на къщата им. 

Роузи Хънтингтън получи награда като "Избор на редактора". Тя майсторски балансира между майчинството и многостранната си кариера на модел, дизайнер и бизнесдама. 

В категорията "Британска икона" бе избрана Хелена Бонън Картър. Безкрайно интригуваща и талантлива, актрисата е на екран вече четири десетилетия. 

Другите отличени бяха:

за Дизайнерски пробив - Алекса Чунг
за Артист на годината - Силия Пол
за Писател на годината - Джанет Уинтърсън
за Музикант на годината - Джорджа Смит
за Tалант на годината - Летисия Райт


за Телевизионна икона - Рут Уилсън
пожизнено за постижения - Паула Рего.
за Дизайнер на аксесоари - Табита Саймънс