Дългоочакваното от всички меломани завръщане на британската певица Адел е факт - тя публикува 21-секунден тийзър в социалната мрежа "Туитър", който разкрива, че заглавието на новата ѝ песен е "Easy On Me".

Преди дни се появиха банери и билборди на ключови локации по света като Лувъра и Колизеума в Рим с числото "30". Фонът на избораженията е разфокусиран градиент, смесица между различни нюанси на синьо, а числата са в елегантен шрифт в цвят искрящо златно. 

Това веднага наведе всички фенове на мисълта, че това е потенциалното заглавие на новия албум на британската звезда. Всички нейни албуми до този момент са със заглавие число - "19", "21" и "25". Това са годините, на които е била Адел, когато е създала дадения музикален запис. Преди време тя сподели, че предстоящия й албум няма да е озаглавен по този начин, но явно нещата се променят и певицата е решила да не изневерява на стила си. 

Адел смени и профилните снимки и кориците си във всички свои акаунти в социалните мрежи и уебсайта си със същия фон, но без числото "30". Това се случи часове преди сървърите на Фейсбук и Инстаграм да блокират за цели 6 часа по цялото земно кълбо.

Конспиративни теории в Туитър гласят, че това е било част от маркетинговата стратегия на екипа на Адел с цел създаване на вълнение у феновете по целия свят, тръпнещи в очакване. Други източници твърдят, че социалните мрежи са били толкова претоварени от публикации за певицата, че са блокирали. 

Адел пусна и тийзър към първия сингъл, озаглавен "Easy on me". Премиерата на парчето е насрочена за 15 октомври. 

От краткия откъс чуваме, че това е баладично и емоционално парче - точно в стилистиката на наградената с награди "Грами" певица. Видеото е решено в черно-бялата гама и нееднозначно създава асоциация с най-големия хит на певицата "Hello" от есента на 2015-а. Виждаме за кратко и изключително променената Адел, която шофира ретро кола с натоварено с вещи ремарке по обезлюден път. В откъса виждаме още и веещи се от вятъра нотни листове, които отлитат от колата на певицата. 

Що се отнася до четвъртия студиен албум на британския феномен, той се очаква да излезе на 19 ноември, а песните да резонират личните преживявания на певицата по време на брака и след развода със съпруга й Саймън Конеки, с кого имат и син.

Буквално преди дни Тейлър Суифт изтегли премиерата на своята версия на албума „Red“ с една седмица – от 19 на 12 ноември, с цел двете с Адел да не се борят една срещу друга за първото място в престижната класация на Билборд. Източници твърдят, че двете певици лично са разговоряли по телефона.

Адел изчезна от музикалния небосклон преди 4 години след премиерата на предишния си албум „25“ и последвалото турне към него. Този албум й спечели няколко награди „Грами“, сред които и награда за албум на годината.