Изгледахме новия клип на Роксана и решихме да обобщим какво ни харесва в него и какво не.

„За“
Продукцията започва като документален филм за ромско гето и с диалог на матерния език на певиците (за щастие, преведен със субтитри). Хубаво е да има реализъм в една индустрия, където всичко е доста захаросано.

„Против“
След това обаче клипът рязко преминава в стилистиката на нещо средно между домашно видео и нискобюджетна тв продукция от 90-те. Двете дами танцуват до запуснат аквариум, вграден в изкуствен каменен зид. Виждат се няколко контакта, ел. табло, закачалка и врата, която вероятно води към тоалетната. По-нататък не липсват и танци върху диваните в един тавански етаж със скосен покрив.

„За“
Роксана е в черно, а Саша в червена латексова рокля с огромно деколте. Класическа комбинация, вероятно вдъхновена от Стендал.

„Против“
Текстът на песента е изписан под видеото на латиница. Умилително е! Така се прави пробив на международната сцена!
Na tebe bate ti otiva parata
na tebe bate ti otiva kolata
Ei tova e za tebe jenata
Ei tova ti e bate sudbata

„За“
Проектът е пестелив откъм финанси. Роксана е не само автор на текста, но и режисьор, а също и сценарист! Сещаме се за мултиталанта Чарли Чаплин.

„Против“
Съжаляваме, че във видеото не виждаме солиста кларнетист с впечатляващия псевдоним Георги Бурето.

„За“
Хубаво е, че в клипа участват и деца, които танцуват много ентусиазирано, но защо певиците размахват пищови до тях?

„Против“
Разбираме, че „Чукур“ (Ямата) е вдъхновен от едноименния турски сериал, но между текста и действието (доста хаотично, меко казано) няма кой знае каква връзка. Или синергия, както биха казали по-начетените критици.