Изгледахме новия клип на автора на „Кекс“ и решихме да обобщим какво ни харесва в него и какво не.

„За“
Целият текст на песента е публикуван под видеото в YouTube, което не е често срещано явление в българската музикална индустрия. Личи си, че Папи Ханс, т.е. Константин Трендафилов, е текстописец, автор на стихосбирка и роман, човек с отношение към думите.

„Против“
В клипа едно красиво момиче бели и яде банан по предизвикателен начин. Това е голямо визуално клише, което не подхожда на цялостния опит на парчето за нещо по-нестандартно и закачливо.

„За“
Във видеото има много женски дупета (общо 16 на брой), което ще се хареса на мъжете, а и на голяма част от жените. В този ред на мисли клипът наистина е гъзарски. Искрено се надяваме момичетата от балета да не са вечеряли боб със зеле преди снимките.

„Против“
Клипът съдържа продуктово позициониране на вафлата на Криско и това не е изненадващо, като се има предвид, че той излиза под знака на лейбъла Facing The Sun. Същият, с който работи и авторът на „Гледай как се прави“. И все пак, кроспромоциите дразнят.

„За“
Припевът „Пусни сигнала, ако не си заспала“ кефи със своята неопределеност. Добро попадение е и лафът „внимавай да не си изпапиш“. Стиховете
влизам рязко като майка в детска стая,
и не чукам, но за теб компромис правя
обаче предизвикват противоречиви чувства.

„Против“
Мястото на снимките – гимнастически салон, е скучно. Сезонът предразполага към по-прохладна и проветрива локация.

„За“
Папи Ханс е в отлична физическа форма, а екзотичните стилови решения – чехли с бели чорапи и електриков зелен костюм, забавляват.

„Против“
Като цяло произведението е далеч от свежестта на „Кекс“. Липсва заигравка с изключително популярен израз от рода на „Но всичко е точно“, който да бъде ракета-носител на песента.

Обща оценка по десетобалната система:

Текст: 7
Музика: 5
Клип: 5