Те са световноизвестни и могат да се похвалят с куп отличия, звезди, „Оскар”-и и какво ли още не. В миналото обаче са имали нелеката участ да загубят работата си. Някои от тях по доста кофти начин. Кои са те и защо днес говорят с насмешка за уволненията си – заповядайте...


Дж. К. Роулинг


Някога авторката на фентъзи поредицата за Хари Потър е била просто секретарка. И била уволнена, а причината – защото прекарвала прекалено много време в мечти за книгите, които ще пише някой ден. Е, както се казва – всяко зло за добро.

Ана Уинтур


Като дългогогишен главен редактор на американското списание „Вог”, Ана Уинтур се е превърнала в институция в света на модата. През 2010 година по време на конференция тя споделя, че е била уволнена: „Работех за американския „Harper's Bazaar”. Уволниха ме. Препоръчвам на всички да бъдат уволнени, това е чудесен опит, който ще натрупате.”

Кейт Уолш


Преди да стане известна като гениалната гинеколожка от „Анатомията на Грей” и „Частна практика”, и преди изобщо да стъпи в шоубизнеса, Кейт Уолш е работила в известна американска верига за бързо хранене. В интервю актрисата заявява, че причината да бъде уволнена оттам е, че асистент-мениджърът не я харесвал.

Кери Уошингтон


И тя като Кейт Уолш е имала своите трудни моменти преди да стане известна. „Преди „Скандал”, от единствените два филма, в които съм участвала ме уволниха. Просто преработиха характерите ми и в двата филма.”

Очаквайте продължение...