Фън Шуй е древна философска система за хармонизиране на доброто и злото, на Ин и Ян. Това е изкуство за красотата и намирането на баланс в заобикалящото ни пространство. В основата на Фън Шуй стои подреждането и аранжирането на вещи и предмети от бита по такъв начин, че разположението им да засили енергийните вълни на успеха, любовта и благоденствието. Ако имате нужда да подсилите благоприятната енергия в работата ви, ето основните стъпки, които трябва да предприемете според експертите на Фън Шуй спрямо работното си място:

1. Поставете бюрото си на правилното място

Най-добрият вариант е да поставите бюрото си срещу вратата на офиса си. Това е т.нар. "командваща позиция", която ви дава възможност да следите кой влиза и излиза през нея.  В случай, че нямате тази възможност, добра идея е да поставите малко огледало на бюрото си, така че да виждате добре отразяващата се в него входна врата. Според принципите на Фън Шуй тази позиция предлага защита на седящия на него и е символ на безбройните възможности, идващи към вас по време на кариерата ви.

2. Не претрупвайте работния си кът

След като веднъж имате поглед върху всички предстоящи възможности, е време да обърнете внимание на хаоса върху бюрото си. Най-важното правило е такъв да няма! Подредете вещите си, така че да се чувствате на първо място вие комфортно. Поставете рамка със снимка на любим за вас човек. Добре е в близот до бюрото си да поставите и фигурка, която да отговаря на вашия стил на работа. Колкото сте по-организирани, толкова по-добра ще е продуктивността ви на работното място. Изчистеното пространство пък ще даде възможност мисълта ви да потече леко и плавно и ще насърчи потока на положителната енергия.

3. Активирайте възможностите си за добра кариера

Според Фън Шуй най-предната част на бюрото ви е мястото за кариера. Важно е да пазите особено много това място от безпорядък. Хубаво е именно на тази позиция да сложите мотивационни цитати за успеха, щастието и благополучието. Цветът на това място е черният.

Продължава >>