Ето ви 7 ценни съвета как следващата ви почивка да излезе по-евтино - нещо, което получавате от нас напълно безплатно!

Проверете предварително къде се намира хотелът
Не е необичайна практика много хотели да преувеличават близостта си до летища, забележителности, автогари, море, увеселителни паркове и т.н. Това може да ви коства допълнителни средства за бензин, ако пътувате с коса или за такси, ако летите със самолет. Най-добре проверете предварително отдалечеността на хотела в Google Maps от летище, море или забележителности, които смятате да посетите.

Снимка: iStock

Гледайте под лупа предложенията за пакетни цени
За да привлекат още клиенти и да направят повече оборот, много хотели използват малки трикове, като предоставяне на пакет от услуги. Така например може да ви предложат 3 нощувки + спа процедури + много допълнителни екстри. Разгледайте допълнителните оферти под лупа, тъй като често те излизат по-скъпо, а и може изобщо да не отговарят на програмата на пътуването или да нямате никаква нужда от тях.


Минибарът винаги е с 3 пъти завишени цени
Винаги обръщайте внимание на цените на напитките и храната в минибара. Повечето хотели предлагат подробен ценоразпис на това, което се предлага в него. И винаги си носете нещо за пиене или хапване набързо преди вечерята или ако огладнявате вечер. Предвидливостта ви ще ви спести много пари.

Специални събития
Не забравяйте да споменете, ако пътуването ви е свързано със специално събитие в живота ви – сватба, годеж, рожден ден и т.н. Това може да ви спести празничната вечеря с половинката. Някои хотели правят специални комплименти на гостите си, които празнуват нещо, като романтична вечеря в стаята, бутилка вино, букет рози или кошница с плодове.

Снимка: iStock

Попитайте за паркинг
Често отсядането в хотел в центъра на голям град е свързано с огромни разходи за паркомясто. Хотелите в центъра често не разполагат или разполагат с ограничен брой паркоместа. Това автоматично означава, че, ако пътувате с автомобил, ще трябва да плащате и за паркинг. Това перо от пътуването не е изобщо евтино.

Вашите предпочитания не са гарантирани
Често имаме специални изисквания за стаите в хотела, но, ако това изрично не е упоменато и включено в цената, имайте предвид, че може и да не бъде гарантирано. Искайте служителя, който ви е обещал гледка към морето да се представи, за да можете да посочите името му при запитване. Това означава, че, ако имате специални изисквания, може да се окаже, че трябва да заплатите за тях.


Попитайте за стая в дъното на коридора
Когато се регистрирате в хотела, попитайте задължително дали има свободна стая в дъното на коридора или ъглова стая. Те обикновено са по-големи и най-важното – предлагат спокойствие и тишина понеже няма човекопоток. Още по-хубавото е, че най-често цената им е същата като на останалите стаи.