Следват 7 основни начина да придате значение на вашата почивка 

#1 – Изключете своя смартфон и се откъснете от компютъра. Първите няколко часа (или дни) ще бъдат “трудни”, но след това ще се почувствате освободени от натоварващата ви връзка с любимите ви електронни устройства. Следете потока от информация, достъпен чрез социалните мрежи и уеб-сайтове, но не на всеки пет минути. Светът няма да свърши ако забравите за своя смартфтон докато се наслаждавате на сутрешен брънч с близки и приятели.

#2 – Спортувайте. Когато и както ви се иска – без напрежение или чувство за задължение. А за удоволствие.

#3 – Осъществявайте релаксиращи и приятни занимания, които не изискват спазването на определен времеви режим.

#4 – Поддържайте добрия ритъм на живот. Кой е казал, че по време на почивка ежедневният ви ритъм трябва да претърпи промени? Ставайте рано, излизайте, организирайте си вълнуващи срещи и преживявания, но при едно условие – без да се състезавате с времето. Забравете за тиктакащия часовник.

#5 – Предвидете правилно своя бюджет. За да избегнете неприятните и стресови състояния, свързани с разходите по време на почивката, сметнете предварително необходимия бюджет, така че да не обременявате съзнанието си с излишни пресмятания.

#6 – Грижете се за себе си. Откога мечтаете да посетите спа студиото, за да ви направят масаж или beauty терапия?! Сега е моментът. 

#7 – Осигурете си плавно завръщане в активния живот. Не планирайте бизнес срещи още от първия работен ден. Дайте си време да навлезете в ритъм като си осигурите необходимите спокойствие и време, за да проверите пощата си, подредите мислите и програмата си.