Шоколадът е едно от най-изкусителните лакомства на света. Какаовият десерт е известено и като силен афродизиак.

На 7 юли се отбелязва Европейския ден на шоколада. Датата е свързана с пристигането на шоколада в Европа през 1550 г. 

Как обаче различните зодии ядат шоколад?

Снимка: iStock

Овните укрепват здравето си, започвайки всеки ден с парченце шоколад. Представителите на тази зодия веднага нападат шоколада, но и най-често го изяждат сами.

Телците са страстни поклонници на сладкишите и естествено на шоколада. Телецът купува две кутии шоколад. Една за себе си и една за компанията – никога не се знае!

Снимка: iStock

Двойствената личност на Близнака го кара да си вземе от всички изкушения по два пъти и няма смисъл да се съпротивлява срещу това. Представителите на тази зодия си вземат по малко от всеки вид шоколад, който им се предложи.

Голямата страст на Раците са фъстъците, а шоколадът – мания. Често се будят през нощта, “обезпокоявайки” хладилника. Раците обичат шоколада повече от всичко на света, така че спокойно можете да им изпратите шоколад вместо целувка.

Известно е, че Лъвовете са чревоугодници. Тяхната идеална вечеря завършва с най-фини шоколадови сладкиши, които с никого не биха разделили.

Девите ядат шоколад с вилица и нож, придържайки се към правилото, че в огромни количества нищо не е здравословно, дори и “храната на боговете”.

Ако подарявате на Везните шоколад – не пестете. Това ще направи впечатление. Все пак знайте, че въпреки радостта си, везните вероятно биха се поколебали - да ядат или да не ядат?

Скорпионът е неспособен да изяде дори шоколад, без да вплете в това страст и еротика. Той размазва шоколада по тялото на партньора и едва тогава започва да му се наслаждава.

Снимка: iStock

Стрелецът първо се сеща, че шоколадът е богат на магнезий, който помага в борбата с повишеното кръвно налягане. След това купува само най-скъпия шоколад, при това задължително в някаква интересна опаковка.

Козирогът обича шоколад и когато го избира, търси съвършения. Спечелете го с изкусителен и старателно приготвен горещ шоколад.

Снимка: iStock

Водолеят прескача шоколада, тъй като му е по-скъпа макробиотичната храна, която е и по-здравословна. Корейският дизайнер Санг Хун-ли представи нова концепция за USB, вдъхновен от шоколада. Устройството е направено във вид на шоколадови плочки и е съвършен подарък за тази зодия.

Рибите се наслаждават истински на шоколада. За представителите на тази зодия шоколадът е и афродизиак, затова те го опитват много внимателно и задължително - в подбрана компания.