Лятото е най-активният сезон за пътуване, така че тази статия е за всички, решили да отпрашат с кола по пътищата на страната или съседните. За да си изкарате максимално добре, по-добре следвайте тези прости правила:

Поканете приятели

Всичко е по-забавно, когато е споделено с най-близките приятели – ако пътувате с гаджето си, поканете още една двойка на задната седалка за компания. Така пътуването ви ще стане не само по-емоционално, но и ще има кой да ви смени зад волана, ако тръгнете на дълго разстояние и почувствате умора.

Вземете рент-а-кар

Ако не искате да амортизирате личния си автомобил по непознати пътища, по-добре вземете рент-а-кар – това е и чудесна възможност да седнете зад волана на по-мощна и спортна кола, различна от възможностите на градския автомобил, който сте свикнали да карате до работа. 

Заредете телефона си със свежа музика

Може да харесвате Father John Misty и Джеймс Блейк, но е хубаво да ги оставите вкъщи, ако тръгнете на път – вкарайте повече електронна или рок музика, която да направи пътуването диво и енергично. Бонус: това допълнително ще вдигне адреналина в главата ви - за едно шеметно пътуване из скоростните пътища и магистрали.

Планирайте предварително маршрута, но без педантизъм

Климатичните условия, настроението на групата в купето и трафикът по шосето могат да променят предварително планирания маршрут за деня, но това не бива да помрачава настроението ви – в крайна сметка, целта на всяко пътуване е да бъде безопасно и приятно, а не просто да ви заведе от точка А до точка Б. Импровизирайте смело по време на трипа си – често промените в плановете са най-запомнящите се. 

Забравете за крайпътните закусвални

Ще помните винаги с усмивка на лице онези импровизирани сандвичи, които сте приготвили върху капака на колата, скрити под качулките си от дъжда навън. Другият вариант е да влезете в първия крайпътен ресторант, където ще са всички – животът е твърде кратък, за да чакате половин час за една палачинка.

Предизвикайте себе си

Направете поне едно нещо по време на пътуването си, което ​​никога не бихте сторили обикновено в живота – нещо, за което може би сте си мечтали като дете, но родителите ви не са позволявали.