Първите срещи идват с много въпросителни. И това не е така само за нежния пол, защото вчера разговаряхме повече от половин час с приятел и въпросът на който търсихме решение беше: "Да се обръсна ли за срещата с нея или да отида с леко набола брада?". Не искам да си представям какво ще е след това - голямото гадаене: "Дали това опиране върху масата означаваше, че иска да се доближи към мен? А това, че спомена бившия си два пъти, проблем ли е?".

Тези въпроси нахлуват в главите ни след или преди първата среща с някого, особено ако има предварителни предпоставки за симпатии. Така или иначе, срещите са изпълнени със смесени послания, но езикът на тялото не е мит и казва повече отколкото предполагате. Психолози твърдят, че човешкото тяло отчита в рамките на секунда дали някой ни привлича физически или не. Експерти по езика на тялото, споделят пред британската медия "Huffington Post", какви сигнали дава тялото ни и как да ги разчитаме. Въоръжете се преди следващата среща! 

1. Близост

Ако вашият партньор непрекъснато се накланя към вас, то сте ангажирали вниманието му. Това става изключително видимо и ясно изразено, когато сте с група хора. И обратното, ако той/тя импулсивно се отдръпват, когато се приближавате до тях, това е знак, че сте заплаха или няма привличане.

2. Погледи

Любовта се отразява в погледа. Продължителният контакт с очите определено има връзка с баналното "толкова си хубав/а, че не мога да откъсна поглед от теб". Истината е, че тази връзка между погледите и емоциите е отдавна установена от науката. Непоколебимият поглед във вас е добър знак, стига да не го объркате с втренчения поглед, който може да бъде и зловещ. Разширените зеници издават вълнение и когато партньорът ви е развълнуван от вашата компанията, то това ще си проличи.

3. Объркана реч

Тя е добър знак - има голям вероятност отсрещният да е притеснен и да подбира думите си, защото е наясно със силните си симпатии към вас. Истината е, че когато привличането е силно, то може да превърне иначе интелигентните възрастни в деца или объркани тинейджъри. 

4. Отдалечаване/Блокиране 

Това е толкова лош знак, колкото изглежда и се нарича дистанциране. Когато чувстваме някого близък, несъзнателно скъсяваме дистанцията, нали? Е, в този случай е обратното. Сигналите за блокиране може да са много: кръстосване на ръцете, бягане от разговор, кръстосване на краката в позиция, в която коляното на горния крак, не сочи към вас... Изследвания, твърдят, че кръстосването на краката в седнало положение, могат и да показват интерес. Това е така, когато коляното е насочено към дадения човек, подобно на накланянето към него, и дискретен намек за скъсяване на дистанцията.

5. Пръстите на краката

Пръстите ни също говорят и могат да кажат много, когато става въпрос за флиртуване. Когато са събрани на вътре, то се опитваме да се свием и да изглеждаме малко по-достъпни и безопасни, тоест да предразположим отсрещния. Но ако пръстите ви са се насочили към вратата, новината е лоша, защото тялото ви е в готовност да избяга.

6. Фалшиви усмивки 

Лицето изразява емоциите и неволно чрез някои мимики, които се появяват в рамките на 1/15 или 1/25 от секундата, се издават истинските емоции на човека. Дори и партньорът ви да иска да скрие истината с принудителни фалшиви усмивки, можете да го хванете с някои неволни мимики.