Ако съществува поне едно нещо, което споделят всички велики лидери на този свят, то това определено е комуникацията. С разрастването на глобализацията умението да общуваме на един език се превръща във все по-голяма необходимост.

Естествено, излишно е да казваме, че е невъзможно да владеем всеки чужд език, който евентуално някога би ни потрябвал. Точно поради тази причина се погрижихме да съставим класация от топ 5 езика, чиито основи всеки преуспял съвременен човек е желателно да знае. Ето кои са те:

1. Испански

Испанският е третият език по говоримост в света (след английския и китайския). Сред лидерите, които го владеят можем да споменем Майкъл Блумбърг, Ал Гор, Стивън Хокинг, Сър Тимъти Джон Бърнърс-Лий и много, много други.

Излишно е да казваме, че дори основите на този език ще ви бъдат в изключителна полза. Не забравяйте, че той ще ви даде възможност да комуникирате с над 400 милиона из цял свят. А това определено не е за изпускане.

2. Мандарин

Сред популярни лидери, които владеят мандарин са Марк Зукърбърг,  Кевин Ръд и Хърбърт Хувър. Не е лошо вие да сте следващите.

Вероятно мълвата за нарастващата с бързи темпове китайска икономика все някак е достигнала до вас по поне един от многобройните информационни потоци. Също така не е тайна, че за повече от милиард хора по света мандаринът е майчин език. Ето защо смятаме, че инвестицията на малко време и пари в подобно начинание определено все някога ще ви се отплатят.

3. Руски

За радост на всички, на които се е налагало да учат руски в училище – оказва се, че мъките не са били нахалост. Предлагаме ви да опресните знанията си в най-близко бъдеще. Все пак именно той е най-използваният славянски език в света.

4. Немски

Макар и не особено благозвучен, немският си остава особено актуален по цял свят. Не можем да отречем, че най-преуспяващата икономика в Европа е именно тази в Германия. Глобалното влияние което има върху бизнеса, културата и политиката продължава да нараства, а това ви обещава невероятни възможности за развитие. Опитайте, току виж ви харесало.

5. Иврит

Израел е една от най-силно технологично развитите страни в света. Ако желаете да се развивате в бизнес средите, то определено би ви било от полза да знаете поне основите на иврит.