Ник Кенън съобщи във вторник, че 5-месечният му син Дзен е починал от мозъчен тумор през уикенда, пише NBC. 41-годишният телевизионен водещ съобщи трагичната новина в едноименното си шоу.

Дзен беше седмото и най-малко дете на Кенън - то се появи на бял свят през юни от връзката му с Алиса Скот.

"През уикенда загубих най-малкия си син заради заболяване, наречено хидроцефалия, което е до голяма степен e злокачествен тумор на мозъка", казва Кенън. Хидроцефалията се характеризира с необичайно увеличаване на количеството ликворна течност в мозъка.

Кенън се разплака, докато споделяше подробности за здравословното състояние на покойния си син.

"Винаги ми е правило впечатление, че има кашлица и затова исках да разбера каква е причината. Исках да го заведа на лекар, за да проверят синусите и дишането му. Мислехме, че ще бъде рутинно", сподели той.

Кенън казва, че е открил, че течността, натрупваща се в мозъка на Дзен, е причинила разширяване на черепа му. Лекарите открили злокачествения тумор и Дзен се подложил на операция за източването на течността. Състоянието на Дзен рязко се влошило около Деня на благодарността.

"Процесът се ускори. В крайна сметка това беше рак в мозъка. Туморът започна да расте много по-бързо", каза Кенън.

"Този уикенд положих усилия да прекарам възможно най-качественото време с Дзен. Събудихме се в неделя... И отидохме до океана с него", сподели Кенън.

Кенън беше напълно завладян от емоциите, докато описва как е държал Дзен за последен път в ръцете си.

"Не можете да се излекувате, докато не го преживеете", каза Кенън на зрителите, като допълни, че "това е специално шоу, посветено на красивия ми син".

Актьорът каза, че ще си вземе почивка от работата, за да скърби за загубата на Дзен.

Ник Кенън има 10-годишните близнаци Марокан и Монро Кенън от певицата Марая Кери; 4-годишния син Голдън 11-месечната дъщеря Пауърфъл Куин Кенън от Британи Бел, както и 5-месечните близнаци Зион Миксолидиан Кенън и Зилиън Хер Кенън от Аби Де Ла Роса.