– "Да, по-добре платете сметката си!"

Защото:

#1 – ще повиши самочувствието ви. Независимо дали сте отишли да пиете кафе или да вечеряте, това, че сте платежоспособна и желаеща да покриете своята консумация ще ви позволи да се чувствате по-уверена и спокойна по време на срещатa.

Съвет: Когато съгласувате мястото за среща, уверете се, че може да си го позволите. В противен случай, предложете някое друго заведение – без да навлизате в детайли.

#2 – ще направите добро впечатление. Съвременният джентълмен уважава жени, които са независими и имат възможност да отговаря на своите собствени нужди. Изявявайки желание да покриете своята част от сметката, мъжът ще види във вас силна и стабилна жена – дама, на която може да се разчита.

#3 – ще спечелите неговото уважение. Всеизвестно е, че в една връзка е прието разходите да бъдат общи, но преди да стигнете до този етап на интимни взаимоотношения трябва време, за да се опознаете. Никой не иска да плаща за някой, който не е сигурен, че харесва.

#4 – ще разберете повече за характера на този, с който сте излязла. По етикет, когато една жена изяви желание да плати своята част от сметката, мъжът е редно да откаже. Да, но живеем в ХХI-ви век и възприятията са различни. Ако той е настойчив и държи да покрие цялата сума – това говори за силата на неговия характер, който може да се окаже властен.

#5 – ще съхраните усещането си за свобода и независимост. С две думи (или малко повече) – няма да се чувствате "купени" или "задължени" да откликнете на неговите (евентуални) претенции в края на вечерта.