Дори преди да получи наградата „Оскар“, Уил Смит беше един от най-харесваните актьори, заради успешни филми като „Аз съм легенда“ и „Лоши момчета“. В деня на на-големия му триумф обаче, се случи нещо, което остави петно върху репутацията му – Уил Смит удари Крис Рок.

Снимка: Getty Images

Реакциите са смесени – някои смятат, че Смит е постъпил неправилно, други напълно одобряват реакцията му – все пак Рок се пошегува със здравословното състояние на съпругата му. Дали това ще се отрази на кариерата му?

На следващите страници ще ви припомним 4 филма с участието на Уил Смит, които очакваме да излязат… ако шамарът не му изиграе лоша шега >>>

„Еманципация“ (Emancipation)

Филмът разказва за роб, който успява да избяга и да се освободи. Участието на Уил Смит в подобен филм е изненада, защото той винаги е избягвал да участва във филми за робството в САЩ.

Снимка: Getty Images

„Винаги съм избягвал такива филми, защото не искам да показвам чернокожите в такава светлина“, заяви той миналия септември. „Винаги съм искал да бъда супергерой и да показвам успехите на чернокожите сред белите им колеги. Исках да играя роли, каквито биха дали на Том Круз. За пръв път се замислих за филм за робството заради „Джанго без окови“, но не исках да правя филм за отмъщение.“

„Еманципация“ е режисиран от Антоан Фукуа, най-известен с „Тренировъчен ден“. Филмът в момента е на етап постпродукция, но все още няма премиерна дата. Очаква се да излезе до края на тази година.

На следващата страница може да прочетете за друг предстоящ филм с Уил Смит, който може и да не излезе >>>