3000 души в Глазгоу, Шотландия, са се организирали във Facebook да се скрият в гардеробите и под леглата в местния магазин на IKEA. Компанията обаче е научила за това и е повикала във въпросния ден петима полицаи, които да спират на входа всички, които изглеждат по-скоро като привърженици на играта, отколкото като хора, желаещи да си купят нещо.

„Оценяваме желанието на хората да се забавляват в магазина, но от съображения за сигурност и за да гарантираме спокойствието на пазаруващите, не можем да позволим такава игра“ – са заявили от IKEA в Глазгоу.

Идеята да се играе на криеница в IKEA се заражда през 2014 г., когато белгийска блогърка организира такова събитие по повод 30-ия си рожден ден. Тогава компанията подкрепя инициативата и осигурява допълнителен екип от охранители.

Оттогава в много европейски държави са правени опити за игри на криеница, но IKEA не допуска това от съображения за сигурност.

Използваме информационния повод, за да припомним една много забавна реклама на IKEA, която някои условно наричат "българска". Заглавието е "Твърде малка си, за да ходиш в Слънчев бряг".