За първите няколко дни от своето пребиваване на Черния континент родните звезди, участници в най-горещото приключенско риалити тази есен „Африка: Звездите сигурно са полудели”, бяха изправени пред серия от предизвикателства. Те се впуснаха както във физически изпитания, така и в задачи, свързани с обмяна на култура и опит. Голяма част от физическите предизвикателства се оказаха доста трудни и плашещи, но участниците в невижданото досега у нас телевизионно приключение, не се поддадоха на страховете си. Дамите проявиха небивал кураж и преодоляха едни от най-тежките си страхове – от височини, от вода, от тъмнина и други. Сред мъжете също се откроиха двама, които успешно се изправиха пред най-големите си страхове и кошмари и ги победиха.

Само за пет дни престой в Африка участниците посетиха три държави, видяха отблизо едни от най-екзотичните места и забележителности и се започнаха да опознават местната култура и обичаи. Те успяха да се срещнат с почти всички видове животни от „The Big Five”, както ги наричат местните хора. Българските звезди се сблъскаха с жирафи, зебри, част от тях се натъкнаха на крокодил, но всички очакват срещата си с Цар Лъв. Българските звезди „подлудиха” местното население по улиците на град Ливингстън със своите многобройни задачи, една от които беше пазаруване на местните пазари. Именно в такава задача част от участниците бяха измамени. Как реагираха те и успя ли правдата да възтържествува – зрителите на bTV ще разберат тази есен.

Във всички предизвикателства за участниците в „Африка: Звездите сигурно са полудели” се включват и водещите Яна Грудева и Антон Хекимян. Те се оказват изключително полезни със своите съвети, защото често по свое желание първи се впускат в изпълнението на поставените задачи. Дали обаче Яна в крайна сметка скочи с бънджи, както обеща, и какво предизвикателство се падна на Антон Хекимян, зрителите ще разберат наесен в праймтайма на bTV.