Памела Гейл Малхотра и съпругът й Анил се заемат с нелеката задача отново да превърнат в земен рай опустошената земя от кафени плантации и оризища, която купуват през 1991 г.

Днес "Sai Sanctuary" вече представлява същинска частна джунгла в Индия, където на площ от 300 акра съжителстват в хармония стотици екзотични видове флора и фауна.

Двойката започва да възстановява изоставените и обезлесени земи стъпка по стъпка, но с много вяра, енергия и труд - първо тревата, която започва да приютява насекомите, и после дървета, които да приютят птиците и останалите животни от дивата природа.

Сега вече тропическата гора е дом за всички - от най-дребните буболечки до слонове и дори бенгалски тигри, включително и на стопаните си. Каквато е планетата ни, всъщност. Или както казваше легендарният китарист Джими Хендрикс: "Когато силата на любовта победи любовта към силата, светът ще познае мир".

"Не съм чувствала по-голяма радост от нищо, което съм правила през живота си", споделя Памела в следващото 2-минутно видео на Great Big Story, не пропускайте да го видите за нищо на света: