"Черният петък" е мечтата на много дами и ужасът за много други, които никак не обичат да харчат пари и да чакат на километрични опашки. Идеята за него е рожба на американската култура и отбелязва началото на голямото предколедното пазаруване след Деня на благодарността. Това е най-драматичното време през годината  за търговските центрове - черен петък! Много хора го приемат твърде сериозно (и мъже, и жени) и това води до тежки задръствания, битки в мола и какви ли не аварии... Ще ви представим някои от най-нелепите случки от света, които са се случили под влияние на еуфорията, която този ден носи.

1. Хората, които чакат 14 часа за два броя кърпи от 2 долара
Огромна опашка пред магазин (нещо нормално за този ден), на която се чака с часове и това е ясно само от пръв поглед. Човек от опашката разказва историята на двойката пред него. Те чакат в продължение на 14 часа, а навън е меко казано студено. Идва техният щастлив час и влизат в магазина, но интересното е, че когато излизат всичко, което имат в количката си са две хавлиени кърпи за по два долара... 14 студени часа на крак, за да си вземеш две хавлиени кърпи - на това му се вика воля! 

2. Момичето, което забрави...
Да забравиш за "Черния петък" е трудно, но се случва. За търговците и за купувачите това е най-важният ден от годината, а рекламите изобилстват по билбордове, спирки, интернет и са част от рекламния панел на всяка телевизия. Все пак една девойка пропуска да отбележи, че това е денят. Рожденият й ден е бил предходната седмица и тя спокойно се запътва към търговския център, за да смени или върне някои от подаръците си. Момичето определено не е очаквало да види подобни опашки. Решава, че не иска да чака толкова време, за да върне нещо. Опитва се незабелязано да изпревари чакащите, като подмине опашката и просто отиде на касата - най-голямата й грешка за деня. Следват скандали, засрамени погледи и викове... Не забравяйте, кога е черният петък, ако искате да имате точно толкова кичури коса на главата си, с колкото разполагате попринцип! 

3.Жената, която пазарува под въздействие
Лудницата на този ден е достатъчно стресираща, за да отидеш на пазар, когато не си в адекватно състояние, да не говорим под въздействието на шепа болкоуспокояващи. Мъдреците на една млада жена се появяват и тя трябва да пие болкоуспокояващи, но все пак позволява на сестрите си да я завлекат в търговския център точно на този ден.  Болка, лекарства, нерви - но всичко завършва с мнооого дрехи, които просто сякаш бяха нейните антидепресанти...

4. Човекът, който чака на грешния вход
Чакането е половината от битката в за този ден и всеки истински маниак го знае. Млад господин се заема с голямото чакане отрано, като започва още във вторник. Водеща е надеждата му за нов телевизор. Скоро той разбира, че не е важно само да си на време, а и да знаеш къде да чакаш. Когато вратите се отварят, той се насочва право към телевизионната секция, но когато стига там, всички телевизори са изчезнали...  Тайната на тази магия е, че има друг вход, който всъщност е по-близо до въпросната част от магазина. Упс! 

5. Жената, която използва панталоните си като пазарска количка
Хората, които трябва да работят на този ден виждат най-щурите неща. Младеж от персонала в голяма верига супермаркети, споделя как  една жена "пълни вътрешността на панталоните си със замръзнали опашки от омар". Охлаждане и покупка - две в едно, само ако си обуеш подходящия размер панталони и пропуснеш да затегнеш колана. 

6. Физиологичните нужди не умеят да чакат
Представете си, че чакате цял ден на опашка и след това се налага да си вземете почивка за кратко - неприятно, нали? Работник в магазин за техника, споделя как хората от опашката започват да се оплакват от неприятна миризма... Е, оказва се, че ъгълчетата на щандовете са използвани с друго предназначение, защото редът е по-важен от всичко, но физиологичните нужди, не винаги могат да чакат.

7. Фалшива аларма, или излъганата тълпа
От високоговорителя  се чува глас, който обявява специална отстъпка на магазина на една от скъпите цифрови камери. Времето до края на промоцията изтича и тълпите се пренасочват, но никой не знае каква е бройката на камерите... Заради огромната лудница управителят не успява да стигне на време и да предупреди хората, че в магазина са останали само четири подобни камери и да намали потока. Битка за нищо! 

8. Тинейджърката, която просто иска да усети лудостта
Има много мистика около Черния петък, особено ако никога не сте били в търговския център на този ден преди това. Всеки трябва да има своя пръв "Черен петък" в живота си, за да разбере тази статия и да се въоръжи с множество житейски уроци от тълпата. Една майка споделя, как убеждавала приятелите си да се откажат да тръгнат към магазините в 2 часа сутринта, защото имало камера която е с "огромен процент" отстъпка. Точно тя, обаче е принудена да обясни и на дъщеря си същото нещо. В крайна сметка тинейджърката надделява и дори тя шофира на път към магазина с майка си. Когато пристигат там няма никаква камера на промоция, но дъщеря й не е разстроена. Оказва, че тя просто е искала да преживее лудостта на Черния петък с майка си.

9. Човешки сандвич
Нещата могат да излязат извън контрол, когато става въпрос за отстъпки и пазаруване. Служител споделя, как една година е станал свидетел на нещо страшно и неконтролируемо. Огромна тълпа е чакала магазинът да отвори отпред. Преди още да е дошъл моментът за отваряне на вратите, някой в задната част на опашката решава, че вратите вече са отворени -  така започва голямото бутане. Персонала още не е готов да отвори вратите на магазина и във времето за реакция, хората в предната част на опашката се озоват между вратата и натиска на тълпата.

10. Старата дама, която просто иска да си вземе батерии
Служител на магазин за техника, споделя каква уплаха и недоумение е срещнал в очите на възрастна дама, която дошла в магазина, за да си вземе батерии. Тя дори не е подозирала, че този ден е най-неподходящият за дребни покупки. Тя попитала: "Търговският център винаги ли е толкова претъпкан?", а продавачът се засмял искрено. 

Ето и една забавна компилация от заснети инциденти по време на голямото пазаруване: