Изборът на подарък за сватба не е никак лесна задача. А когато към неизвестното добавим и неговите получатели, които са кралски особи, то селекцията със сигурност ще отнеме сериозно време за размисъл. Това сигурно е причината хората да се спират на безумни сватбени дарове като тенис корт, 1 тон торф или половин тон пита кашкавал. Съвсем не се шегуваме - това са истински истории – вижте ги:

Цял природен резерват

Принц Карл Филип на Швеция и съпругата му принцеса София се сдобиват с двуместен каяк, подарък от щведското правителство след вричането им във вярност. И това съвсем не е всичко. Двойката получава и собствен природен резерват, в който да може да изпробва новата придобивка.

Тенис корт

Принц Фредрик Датски и принцеса Мери Датска получават наистина неочакван подарък за сватбата от община Сондерборг, Дания – тенис корт за лятната им къща.

Индийски бик

Снимка: EPA

Меган Маркъл и принц Хари със сигурност са били изненадани да чуят, че благотворителната организация PETA Индия, осиновила бик, който бил ранен. Кръстили го Мери (съчетание от имената на Меган и Хари). Той ще прекара остатъка от живота си релаксирайки на спокойно място в щата Махараштра, Индия. От организация се надяват един ден кралската двойка да посети и види на живо Мери.

Колело за двама

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Когато през 2011 година Кейт и Уилям се женят, Борис Джонсън е кмет на Лондон. Като такъв той им подарява за сватбата колело, което може да бъде карано от двамата едновременно. До момента не е известно какво се е случило със специалния велосипед и дали изобщо херцозите на Кеймбридж са го карали някога. Но трябва да признаем, че подаръкът е оригинален, нали?

Яхта

Принц Рание Монакски и Грейс Кели получават като подарък за сватбата си през 1956 г. яхта на име „Arion”. Подарява им я гръцкият милиардер Аристотел Онасис. Докато е спорно дали други подаръци, подарявани на кралски особи са били използвани някога, то този със сигурност е. Принцеса Грейс използвала плавателния съд, за да забавлява и води на разходка важни гости.

Продължава на другата страница>>>