Благодарим на Полина Стоянова за текста, който ни изпрати, посветен на отиващото си лято и красивата есен. Ако искаш и ти да станеш автор в нашата рубрика Вашият блог - виж как да го направиш.

Миналата неделя, 22 септември, освен национален празник по повод обявяването на Независимостта на България, бе и началото на астрономическата есен за 2013 година. Ето защо реших, че не би било лошо да си направим една равносметка на това какво оставяме зад гърба си и това какво ни предстои. Сред причините, поради което тъжим за отиващото си лято са:

- Сезонът на отпуските приключва. Повечето от нас прекарват почти цялата година в блянове и планове за лятната отпуска. На кой месец да се спрем? Къде да отидем- по българските курорти или в чужбина? Какъв бюджет да предвидим? Началото на есента означава, че сме поне на 8-9 месеца от следващото лятно приключение и докато дойде времето за него, единственото, което ще ни топли, ще са спомените за отминалите ваканции и мечтите за следващите такива.

- По-кратки и мрачни дни. Едно от най-големите предимства на лятото са дългите дни. През тях времето стига не само за работа, но и за забавления след това. Прекрасното време и слънчевата светлина зарежда положително всички ни и сме способни да свършим много повече неща, без да се чувстваме толкова физически и психически изцедени след това.

Без стрес между края на ваканцията и връщането в офиса>>

- Краят на сезонa на плодовете. В България всеки сезон предлага невероятен избор от плодове, но все пак лято си остава своеобразен шампион в това отношение. Ягоди, череши, черници, кайсии, праскови - за всички тях можем да си спомняме, само ако сме отделили време и усилия, за да си направим домашни сладка, конфитюри или компоти.

- Чао-чао на леките и ефирни дрешки. Дрехите, които са ви нужни за 1-дневна отпуска през лятото, могат да се поберат в една пазарска чанта. Предстоят единствено дни, през които обемът и теглото на дрехите, които обличате за деня, изпреварват целия ви летен гардероб.

Топ 10 на летните храни>>

- Начало на тежкия трафик в града. Началото на есента поставя и началото на учебната година и завръщането на всички по работните им места. Това значи, че ежедневието ни отново ще се запълни с безкрайно чакане по спирки, пътуване с градски транспорт или чакане по светофари. Безвъзмездно загубени часове наред всяка седмица...