Недоразумения възникват и между най-добрите хора. По-ценно от вашите наранени чувства и разочарование е приятелството. По-добре бъдете първи в извинението и последни в предизвикване на болката. 

Приятелите са ангели, които ти помагат да се изправиш на крака в моментите, когато крилете ти не помнят как да литнат. На 9 юни отбелязваме Международния ден на приятелите!

Снимка: iStockПриятел може да ти е някой или нещо.

Един човек от Варна всяка сутрин посреща изгрева на плажа и всяка вечер разказва на залеза как е минал денят му. Слънцето, морето и хоризонтът са най-добрите му приятели. Защото приятел не е само този, който ти е писал в лексикона пръв, познавате се от години или пък сте носили заедно най-тежките мебели и най-мъчните любовни раздели... Приятелят те вижда със сърцето си!И думите на околните "Използва те", "Не те заслужава", "Зарежи!" за него не струват и троха от мухлясал хляб.

Той знае. Той просто знае! Без значение къде си, колко пари имаш в джоба, какви дипломи си наредил и каква кола караш. 

И на това тънко като бял равнец доверие се дължи всичко. Но не забравяйте, че белият равнец е жилаво стръкче!

Обичайте приятелите си във всичките им грешки, прошки, вдъхновения, лудости и любови! Прощавайте им. 

Много неща могат да бъдат възстановени, поправени, ремонтирани, закърпени, заменени с нови, но с хората не е толкова просто. Колкото по-дълго е просъществувало едно приятелство, толкова то става по-незаменимо. Затова много грижовно се отнасяйте към близките си хора. Изразявайте обичта си и отношението, което заслужават.

Снимка: facebook.com/A.different.type.of.Art

Известна поговорка гласи: "По-лесно е да превземеш укрепен град, отколкото да се сдобриш с обиден приятел.”

Забавянето на прошката е нездравословно. Времето дава възможност на въображението да преувеличава простъпката и да бъде тълкувана погрешно. С мъдрост и бързина трябва да се изгради мост над зейналата пропаст на пропуканото доверие.

Снимка: facebook.com/A.different.type.of.Art

Не може да контролирате другите, но всеки може да контролира себе си. Мислите ли, че ще заслужите уважение, ако отвръщате на обидите с обида? По-добре живейте в хармония с хората около вас.