Всяка дама иска да изглежда добре. Всяка иска мечтаното тяло. Всяка си задава въпросите как да го постигна най-бързо, как да запазя ефекта? На базата на дългогодишния опит, който имам с моите клиентки, съм стигнала до извода, че няма еднозначен отговор за всички въпроси. Всяко тяло е строго индивидуално и всяка жена се нуждае от индивидуален подход. За това и аз обръщам такъв на моите клиентки, за да достигнем заедно до желаната цел.
Най-често задаваният въпрос е как да отслабна? Затова започваме с него.

Как да отслабна?

“Спазвам всевъзможни диети и все не ми се получава - или отслабвам и после възвръщам килограмите си двойно, или не мога да сваля и грам.“

Повечето дами започват точно по този начин имейлите си към мен. Винаги съм казвала и продължавам да твърдя, че няма нищо по-вредно от диетите, когато говорим за истинския смисъл на думата - лишения, гладуване, тормоз над тялото.


Защо подлагате организма си на това, след като знаете, че ще ви го върне? Всяко гладуване е изключителен стрес на тялото, подложено на това, то няма как да не свали килограми като първична реакция, но след това то ви намразва и ви се “отблагодарява” двойно.

Казано съвсем просто, мъчейки тялото си, то отваря в себе си така наречени депа, за да задържи в тях необходимото количество храна по време на захранването след диетата. Тези депа увеличават броя си многократно след всяка следваща диета. И така идва ужасният момент, в който диетата вече  не действа, а тялото е натрупало едва ли не неизчерпаеми запаси от мазнини.

Затова моят съвет е - правилно и здравословно хранене, а не тормоза над тялото ни. Правилното съчетание на храни и правилното им разпределение като хранителни стойности през деня могат да дадат желания резултат. Правилното хранене е винаги вкусно и разнообразно, то зарежда тялото и дава необходимата енергия на организма. Без тази енергия няма как тялото да съществува и да отдава необходимото количество движение за добрата физическа форма.

Всички статии от темата "Другото дясно" може да прочетете тук.