Преди известно време си купих чуден сервиз. Нямах представа, че е от висококачествен фин порцелан. Не знаех нищо и за марката. Но го купих. Просто в този момент се нуждаех от нов сервиз за хранене, а и бях в цветно настроение, което напълно хармонираше с флоралните мотиви върху всичките му елементи.

След като го купих обаче, седнах и зачетох. Порцеланът се оказа изискан, чиниите не бяха какви да е, а красиво нашарени с цветя. Чашите – с кеф да си пиеш сутрешното кафе, купата за салата крещеше "Аз съм фина мадама". Все подробности, които не ми бяха направили особено впечатления в магазина. Всичко в него говореше, че той не е обикновен сервиз за хранене. Всичко! И в този момент (точно преди лятото) ми хрумна, че този необикновен сервиз не е създаден за мусака, телешко варено, шопска салата и обикновено кафе с много захар. Реших, че в него ще сервирам красиви ястия, при все че не съм толкова добра готвачка...

Не че не съм сервирала обикновен таратор в новите си купички, но тази розова лятна супа с репички ми изглеждаше перфектното допълнение към красивите флорални детайли.

Ще ви издам и една тайна – репичките премахват токсините и изгарят излишните мазнини в организма. Това е и причината да заменя обикновения таратор с розов. Ето как да си го направите:

В чиниите за основно в същия цветен десен пък най-често сервирам романеско броколи на пара с млечен сос, бри и хрупкави слънчогледови семки.

Знаете ли, че в 100 г от зеленчука се съдържат едва 25 kcal. Дори претърпял термична обработка, зеленчукът запазва нежния си вкус и не натоварва стомаха. Ако предизвиках интереса ви, ето я и рецептата:

Чиниите за десерт пък ме вдъхновиха да намеря една интересна и бърза рецепта за трюфели от ядки, които едновременно задоволяват нуждите на организма за сладко и са здравословни.

Чудесна комбинация, нали? А как само си отиват с тези нежни цветенца. Вижте ги:

 Излишно е да споменавам, но все пак:

 - В чашите за чай си правя специален антистрес чай. 

- В чашите за кафе пия само такова без захар и с една лъжичка мед.

- В дълбоките чинии пък се наслаждавам на цялото изобилие от пресни зеленчуци, които лятото предлага, красиво оформени във вкусна салата. Стомахът ми не се подува, колкото и да изям, защото пазарувам от BILLA и знам, че плодовете и зеленчуците там са произведени с програма за намаляване на пестицидите. И другото хубаво - български са. 

Отслабването преди лятото не беше самоцел, а се получи някак неусетно. Не знам с колко точно килограма съм надолу, но панталоните от миналия топъл сезон сега са ми леко широки, а миналата година мислех да ги подарявам на една приятелка. Добре, че не съм. Добре, че го купих този сервиз.

Кой е този сервиз ли?

VILLEROY & BOCH са един от най-големите производители на порцеланови и керамични продукти с отлично качество. Компанията е базирана в Германия и през своята 267-годишна история се е доказала с иновативност, перфекционизъм и забележителна палитра от модерни дизайни и елегантни форми. 

Те са вложени в колекцията порцеланови артикули VIVO by Villeroy & Boch, която превръща всеки повод в празник.

Между 21 юни и 22 август 2018 година пазарувайте в BILLA и за всеки 10 лв. сметка ще получите 1 промо точка. Събирайки точки за лоялната кампания, ще можете да закупите VIVO by Villeroy & Boch с 50% отстъпка. Промо точките могат да бъдат използвани в срок до 05.09.2018 г. или до изчерпване на количествата.

Серията Flower Meadow се отличава с изчистена форма и очарова с цветовете си. Продуктите са изработени от "твърд" порцелан и изпечени на температура от 1400 °C, за по-голяма издръжливост, което минимизира възможността от поява на пукнатини.

Бъдете практични и модерни със съдове VIVO и се радвайте на малките неща от ежедневието.

Всички правила на кампанията прочетете тук.