Най-вероятно сте чували повече от 100 пъти, че жените не разбират от футбол. Едва ли съществува по-голяма лъжа от тази, особено след като се запознаем с дамите в тази класация. През последните години женската лига става не само интересна, но и вълнуваща, благодарение на дамите, които не само доказват, че владеят най-популярния спорт в света, но и го правят много по-красив! Нека се запознаем с онези красавици, които опознаха тънкостите, превърнаха се в спортни звезди и по всичко личи, че са готови да направят всичко, за да променят резултата в своя полза в рамките на 90 минути.

Делфин Каскарино се нарежда на 10-о място в класацията на спортните критици. Девойката игра за френския "Лион" и вече се смята за един от много ценните кадри на отбора, както и за женския футбол като цяло. 23-годишната атлетка се оказва изключително опасна личност, която може да предостави сериозни главоболия за абсолютно всеки. Попитайте защитничките на "Волфсбург", когато се изправиха на финал в Шампионска лига. Делфин просто знае как да включи на скорост и къде да бъде, за да създаде повече главоболия за своите противници.

Джули Ерц е играч на американския "Чикаго Ред Старс" и ще ни впечатли не само с красота, но и много активна игра на терена. С един от съвършените дрибли на терена, Джули сякаш се опитва да ни покаже, че ще направи всичко за победата и най-вероятно ще се постарае да спечели още повече по време на игра. Ерц е ценен център за своя отбор и получи именно такова признание от своя отбор и от американското първенство.

Джули Ерц, 2020
Снимка: Getty Images

Каролин Хансен ще бъде открита във футболния "Барселона" и именно там се стреми да се наложи като ценен играч. Критиците говорят за качество и стил на игра, докато останалите почитатели ще обърнат внимание на точковия актив и желанието за създаване на условия за съотборниците си. Каролин успя да помогне за завършването на редица голови положения, както и няколко свои авторски гола в мрежата на противника, но най-важното е, че мнозина я обичат за директният и точен пас, който винаги намира целта си. Норвежката определено предлага игра, която си заслужава вниманието.

Саманта Кер е лепилото, което помага на английския "Челси" да започне да играе като отбор. Макар и за кратко време да успя да се разпише в първенството срещу артилеристите на "Арсенал", Саманта се оказва много добър плеймейкър и автор на най-различни възможности за попадения. Кер също така може да се похвали и с някои попадения в международно отношение, включително на Олимпийските игри.

Амандин Анри е сред имената във футбола, които винаги ще намерят място за класация. В последните години е винаги в големите и по-сериозните класации, а освен това не трябва да забравяме и наличието на най-различни и още по-интересни преживявания. Впрочем Анри е стигнала такова ниво във футбола, че противникът е принуден да я следи много точно в коя позиция се намира, защото подозират на какво е способна. На 31 години, французойката просто показва класа, за която много други биха мечтали.

Дженифър Марожан е немски национал, смятан за футболните критици като особено свежа кръв в спорта. Ако искате да разберете в какво е добра тази дама, нека отговорим веднага - познава много точно играта, головете ѝ са точно толкова впечатляващи, колкото асистенциите. През декември миналата година се намираше във върхова форма. А ако разгледаме подробности около женския футбол в ревюто на Бетенеми за Уин Бет онлайн, най-вероятно ще попаднем именно на тази дама, която продължава да се намира много точно в спортната платформа на феновете, гарантирайки още по-интересни финални щрихи, доставящи победи за френския "Лион". Най-вероятно забелязвате, че французите са направили впечатляващ футболен отбор. И тази година ще се борят за трофеи.

Дженифър Марожан, 2020
Снимка: Getty Images

Уенди Ренар е от онези персони във футбола, които през 2020 г. успяха да вземат 14-а поредна титла. Защитникът на "Лион" може да се окаже в най-правилния отбор през последните няколко години. Интересното при Уенди е, че освен особен тормоз за противника, тя показва и много присъствие в нападение. Може би това е една от добрите форми на защита, която ще видим в женския футбол. Именно нейно беше финалното попадение срещу ПСЖ на полу-финал, а това е само добра и приятна новина. Уенди е на 30 години, но има още какво да предложи на публиката.

Люси Бронз, по ирония на съдбата, също е позиционирана на 3-то място. Играчът на "Манчестър Сити" успя да намери много добри и завършени колеги, с които да помогне за изграждането на доста силен английски клубен отбор. През 2020 г. Люси е автор на редица асистенции, както и на много добра защита. След като пристигна под формата на успешен трансфер за гражданите, Люси имаше малко нужда от синхронизирането с отбора и само след няколко срещи успя да демонстрира нивото на игра така, сякаш винаги е била част от "Манчестър Сити".

Анна Маргарета Марина Астрид "Вивиан" Миедема е холандски играч на "Арсенал" и както се досещаме, на острова използват само две имена Вивиан Миедема. Това е дамата, която спечели златната обувка през последния сезон в женската лига, смята се и за един от много нападателните играчи, способен да причини доста главоболия на противника си. Към това не трябва да забравяме и наличието на доста изненади, както добри така и лоши, от нейна страна. Именно тя взе участие в главоломния резултат 11-1 - победата на "Арсенал" срещу "Бристъл" Сити и можем да бъдем сигурни, че през следващите месеци именно тя ще се състезава за втори трофей. Най-важното е, че е едва на 24 години.

Пернил Хардер не е за първи път във футболната класация на дамите с най-добра игра. През 2018 г. отново имаше честта да се нареди на тази позиция и изобщо не се изненадваме от крайния резултат. Дамата може да се похвали като много ценен нападател за "Челси". Успя да намери място и за награда от УЕФА като играч на годината. Играе за националните на Дания, където също показва клинична футболна точност и не на последно място ще забележим, че се нарежда сред най-скъпите футболни дами в този спорт. Експертите са на мнение, че цената ѝ само ще се повишава през следващите години.