Всеки родител, рано или късно се сблъсква с важната задача - да осигури необходимотопространство и самостоятелност на своето дете. 

Обзавеждането на детска стая е едно забавно начинание, което докосва възрастните и създава приятни мисли, като ги връща обратно в детските им години и ги вдъхновява да развихрят творческите си умения. Въпреки това, тази задача не трябва да се подценява, защото изисква доста усилия.

За да е още по-вълнуващо и полезно това начинание, сме подготвили няколко полезни съвети, надявайки се да зареди всеки един от вас с още повече креативност и вдъхновение за успешна трансформация на детската стая.

Най-важното е да започнете с избора на цвета. В много отношения, обзавеждането на детската стая, не се различава, от което и да е друго помещение в дома. Затова е добре, първото нещо, което да направите е да изберете подходящия цвят на стаята. Естествено, това включва, както цветовете на стените и пода, така и мебелите и декорацията.

И тук идва моментът, в който може да се избегне цялото това лутане по различни магазини итърсенето онлайн, относно съчетаването на мебелите, като се заложи на комплекти за детско обзавеждане. Този вид обзавеждане е идеално и приятно, тъй като е направено така, че всички мебели да си пасват идеално. Винаги има огромен избор, както за момчета, така и за момичета. Разнообразни, много цветни или едноцветни - задоволяващи вкуса на всеки един родител. Те включват освен легло и нощни шкафчета, бюро, гардероб и други.

Изберете подходящо легло, тъй като то е основната мебел в стаята и заема най-многопространство. Ако стаята е по-малка, винаги може да заложите на детско обзавеждане сшкафчета за съхранение. Детските легла с метални рамки, които правят пространството използваемо е също една чудесна идея.

Нужно е да осигурите достатъчно място за съхранение заради всички онези книжки, тетрадки, училищни принадлежности и какво ли още не. За да се избегне този тотален хаус, се старайте да не претрупвате излишно стаята с декорации и излишни предмети. Има страхотни и практични гардероби за детска стая, имащи достатъчно разделения и място за съхранение. Така ще сте сигурни, че всички сезонни дрехи ще са по местата им, а защо не и някой завивки. 

Акцентирайте стаята с правилните аксесоари и не прекалявайте с ярките цветове, нищо е детска стая.

Ако например малкото ви момиченце обожава цикламения цвят в момента, никак не означава, че след 2 или 3 години ще е на същото мнение. Ето защо е важно да акцентирате с такива цветове само с помощта на декоративните елементи, които може да смените по всяко едно време. Например те могат да бъдат - пердета, килими, възглавници, статуетки, спално бельо, рамки и много други.

Бюрата могат да бъдат съчетани с практични шкафчета и етажерки, поставени отгоре, имащи за цел да съхранят учебниците и книжките на детето. Има комплекти за детско обзавеждане с
толкова разнообразни форми , разчупени и в различни размери, с помощта на които ще направите дизайна на стаята невероятен.

Естественно да не забравяме, че децата са -деца. Те имат нужда от кът за игра и забавление.Добре е да имат място, където да творят и играят. Добавянето на детски килим, някой детскииграчки подредени отстрани, биха направили чудеса в стаята. Възможностите са наистина много и какво точно ще изберете за вашето дете, зависи от неговите интереси. 

Естествено когато става въпрос за децата, всички знаем, че нищо не е постоянно. Малчуганите се променят постоянно, а с тях и интересите и предпочитанията им еволюират. Ето това прави тъй важна задачата за обзавеждането на тази част от дома ви. Добре е да се придържате към минимализъм, когато избирате мебелите и да залагате на качество и естествени материали.

Допитвайте се до децата, особено ако са достатъчно самостоятелни, защото тяхното мнение има значение. Давайки им възможността да изразят мнение и да покажат своите интереси, ги прави уверени и отговорни и значими.