"Никога не трябва да губиш вяра – в себе си и в хората!" - това ни споделя Катя Младенова, бранд мениджър в "Евофарма" България. И като жени, които не искат да губят нито вярата, нито косата си, се срещаме с нея, за да ни разкаже повече за това как Revalid® се превърна в любима марка на много хора и защо еделвайсът не е цвете за подаряване, но е с изключително силен положителен ефект за косата.  

Катя Младенова е завършила "Маркетинг" и това се превръща в нейна страст и работа. Във фармацевтичния бизнес е от над 5 години, като преди това трупа знания и опит в FMCG бранша. Започва работа като бранд мениджър лекарствени продукти без рецепта в "Евофарма България" в доста необичаен момент - в началото на пандемията. Припознава компанията като „своето“ място и успява бързо да навлезе в спецификата на брандовете, за които отговаря.

Revalid® e победител в категория „Дермо и медицинска козметика“ в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”, където няма жури, а се основава на потребителските предпочитания. Какво означава за вас този факт, че сте избрани именно от хората, ползващи продуктите?

За нас е ясен знак, че през всичките тези години, 30 години откакто марката е на българския пазар, успяваме да оправдаем очакванията на все по-изискващия потребител, да предложим ефективни и в същото време иновативни продукти за грижа за коса. Участваме за първа година в тази класация и за целия екип е изключителна привилегия да спечелим първото място в съответната категория – конкуренцията беше сериозна. Изключително благодарни сме за всеки един глас, хората са в основата на всичко, което правим и когато те ни оценяват толкова високо, означава, че сме си свършили добре работата. Сега летвата е вдигната високо, което ни стимулира да се развиваме и да даваме най-доброто от себе си – предстоят в следващите години много интересни проекти за бранда Revalid®.

Близо 45 000 души са подкрепили предпочитаните от тях брандове, което е сериозна цифра. Но стигало ли е до вас личното мнение, история на някой, от първо лице, единствено число?

Да, почти ежедневно ни пишат на страницата във Фейсбук или се обаждат да споделят как продуктите Revalid® са решили проблема им. Предимно винаги става въпрос за косопад, което си е сериозен проблем, оказващ влияние върху самочувствието на всеки един човек. Когато чуем някого щастлив, с решен проблем, това ни дава увереност да продължаваме да се развиваме – да разработваме ефективни и иновативни продукти и да сме близо до потребителите. Вярваме, че красивата коса е здравата коса.

Да бъдем честни - косата е изключително важна за жените. Напоследък обаче косопадът е тема, която изключително често ги тревожи. Кои са продуктите Revalid®, които решават този проблем?

Както споменах, косопадът е доста сериозен проблем, още повече, че живеем в общество, в което външният вид е от голямо значение не само за жените, но и за мъжете. Между другото наскоро ми попадна проучване сред потребителите, което много ясно показва, че на първо място по важност от външния вид е състоянието на косата, даже преди това на лицето.  

От няколко години Revalid® предлага цялостна ефективна система в лечението на косопад - грижа отвътре и отвън. Серията ни срещу косопад (т.нар. лилава серия), се състои от три продукта – Revalid® стимулиращ шампоан и Revalid® regrowth серум, съдържащи клинично проучваната иновативна съставка Redensyl®, която активира клетките в космените фоликули, отговорни за растежа на косата. Научно доказано е, че Redensyl® има директен стимулиращ ефект върху стволовите клетки, който води до намаляване на косопада, възстановяване растежа на косата и увеличаване плътността на косъма. Шампоанът се препоръчва за ежедневна грижа при подобен проблем, докато серумът съдържа по-концентрирана формула за интензивна грижа.

За да бъде максимално ефективно и бързо лечението, препоръчваме употребата на тези продукти да бъде съчетана и с прием на Revalid® капсули за коса и нокти. Винаги съветваме пациентите да бъдат последователни и търпеливи в лечението на косопада, което в повечето случаи трябва да продължи поне 3 месеца за постигане на видим резултат.

Една от причините за промени в косата е възрастта. Какво ѝ се случва с годините? Много от нас си мислят, че тя само побелява, а всъщност не е така.

Едва през последните години започна да се говори за грижа за скалпа, стареене на косата и връзката между тях. Косопадът всъщност също може да е признак за започнал процес на стареене, както и изтъняването на косъма, липсата на обем и блясък, по-бавният растеж на косата и, разбира се, депигментацията на косъма. Кожата на скалпа старее по абсолютно същия начин, както кожата на лицето, за която полагаме доста грижи. Тя е изложена на абсолютно същите негативни външни агресори, на каквито са изложени останалите открити части от кожата ни. Такива са UV-лъчение, замърсяване на околната среда особено в големите градове, нездравословен начин на живот и т.н. Колкото повече скалпът и косата са изложени на такива стресови фактори, толкова по-рано започва процесът на стареене. И тук идва моментът за навременна грижа с Revalid® Аnti-agе продуктите, шампоан и флуид, които защитават скалпа от преждевременно стареене, забавят процесите на посивяване, предпазват косата и скалпа от вредното UV лъчение и придават повече обем и плътност дори след първата употреба.

Anti-age грижата за косата и скалпа трябва да се превърне в ежедневна рутина, също като тази, която полагаме за кожата. Само така ще запазим гъстотата, плътността и естествения блясък на косата и ще забавим процесите на стареене.

Revalid® Anti-Aging продуктите съдържат иновативна актива съставка - екстракт от листа на Cassia Alata и екстракт от еделвайс от Швейцарските Алпи. Звучи някак екзотично – може ли да ни разкажете повече?

DN-Age™ е екстракт от растението Cassia Alata и е доста позната, и използвана съставка в anti-age продуктите за лице. Установено е, че DN-Age™ намалява оксидативния стрес и възпалението на клетките в епидермиса на скалпа и космените фоликули. Предпазва скалпа от клетъчно увреждане, забавяйки процеса на посивяване на косата и спомага за поддържането на гъста, здрава и плътна коса. В природата еделвайсът е експерт в самозащитата, той трябва да оцелее на височина до 3000 м, където е изложен на високи нива на UV лъчение и екстремни температури. Екстрактът от еделвайс от швейцарските Алпи в продуктите Revalid® Anti-Aging е разработен в сътрудничество с Швейцарския Институт за агрономски проучвания, за да се гарантира максималното съдържание на активните съставки. Интересен факт е, че полетата с еделвайс се отглеждат на над 1000 м надморска височина, не цъфтят първата година и не са вечни. Дават реколта само от 2-та до 4-та година и се берат на ръка. Активната съставка, която е важна за нашите продукти, е леонтоподиевата киселина, която е изключително силен антиоксидант, по-силен от аскорбиновата киселина дори. Освен това неутрализира свободните радикали, защитава ДНК на клетките и помага на кожата да запази естествения си баланс, като изключително намалява чувствителността ѝ. 

Един продуктов мениджър на известна марка в грижа за косата със сигурност използва най-доброто и за себе си. Но има ли някаква домашна грижа, маска или друга глезотия, която си правите вкъщи?

Честно казано, за щастие, имам страхотна коса и полагам минимални грижи за нея, даже имаше моменти през годините, когато ми се искаше да расте по-бавно. Вече осъзнала колко е важна превенцията в грижата за косата, просто полагам правилните ежедневни грижи с точните продукти, за което тя ми се отблагодарява.

Косата е символ на женственост, но една успяла жена има много други качества. Какви са задължителните умения и черти от характера, които тя трябва да притежава, за да е наистина впечатляваща в света на бизнеса?

Много е важно да намериш точното си призвание, това което те „пали“ и след това нещата сами ще се подредят. Труден е пътят, но когато правиш нещата, които обичаш, ще го правиш със сърце и това ще личи във всичко – мотивирането на екипа, комуникацията с партньори, да успееш да заразиш всички с твоята енергия, след което резултатите не закъсняват.

Никога не трябва да губиш вяра – в себе си и в хората!