Косопадът е често срещан проблем в грижата за коса. Дори 88% от жените по света и от всички възрастови групи са имали косопад и този процент се е увеличил след пандемията. Косата като важна част от идентичността има голямо влияние върху самочувствието, следователно загубата й може да има много негативни последици върху самочувствието.

За първи път L'Oreal Paris предостави клинично доказано научно решение за косопада и го демократизира за всички жени. Представяме ви Elseve Full Resist серум против косопад с формула, съдържаща 1,5% аминексил, както и кофеин и аргинин, за по-малко видим скалп само след 6 седмици*.

*Клинично проучване върху 99 потребители, 6 седмици ежедневна употреба.

Причина за косопад: колагеновата твърдост

От създаването си L'Oréal Paris фокусира своята експертиза върху вникването в структурата на косата и нейните нужди.

Учените са открили, че когато косата е силна и здрава, коренът на косъма е заобиколен от гъвкава мрежа от колаген. Въпреки че колагенът често се смята за полезен за кожата и фибрите на косата, прекалено твърдата колагенова мрежа около ствола на косъма всъщност води до по-слаба и тънка коса, тъй като отрязва корена на косъма от неговия източник на хранителни вещества. Това ограничаване на растежа на фоликулите в крайна сметка води до преждевременна загуба на коса.

Предотвратяването на натрупването на колаген, който ограничава растежа на фоликулите, е от ключово значение за спирането на косопада.

АМИНЕКСИЛ: ЗЛАТНИЯТ СТАНДАРТ СРЕЩУ КОСОПАД

L'oréal Paris Elseve Full Resist серум против косопад с формула, обогатена с аминексил, спомага за укрепването на косата. Създаден от L'oreal Paris, одобрен от борд от дерматолози.**

**Одобрено от международния борд от дерматолози на L'Oreal Paris.