С всеки изминал ден 15 септември изглежда все по-близо. И с всеки изминал ден родителите на бъдещите първокласници са изправени пред нови предизвикателства от подготовката за училище.

Какъв модел раница да изберем?

Колко тетрадки са нужни за успешен старт на годината? Нужно ли е тефтерчето за записки? Кои бои за рисуване са най-подходящи? Как да съхраняваме всичко това? А не забравихме ли нещо? Всички тези въпроси и много други минават през ума на всеки родител. И всеки един от тях има нужда от отговор. Море от решения и цели океани от избори. А съществува ли спасителен пояс за тези от нас, които имат нужда от него? Той идва в лицето на Orange box.

Какво е Orange box?

Всичко за 1-ви клас е включено в пълния комплект с продукти за училище Orange box. Достъпен е само онлайн и с него единственият избор, който един родител трябва да направи, е между раница за момче или за момиче. От Orange center избираме всичко останало. Освен ученическата раница в сета са включени два комплекта с по 5 броя тетрадки А5 формат с 24 листа – с големи квадратчета за часовете по математика и с тесни и широки редове, с които малчуганите да се научат да пишат. Освен тях в Orange box e включена тетрадка А5 с 40 бели нелинирани листа, както и тефтерче B7 формат с 80 листа – за да записват учениците всичко важно.

За това полезни ще бъдат и двете автоматични химикалки, пишещи в синьо, както и изтриваемата гел химикалка с очарователен дизайн. Разбира се, в комплекта присъстват и графитните моливи – един B и един HB. Включени са и всички нужни творчески материали – блокче No4, гланцово блокче с 10 разноцветни листа, 12 цвята цветни моливи, 12 цвята флумастери. По 12 цвята се откриват и в акварелните бои и сред маслените пастели. Включихме още пластилин, комплект дъска за моделин с ножче, четки за рисуване, комплект за чертаене с линия, триъгълник и транспортир. Не са пропуснати и дребните, но важни ученически пособия като самозалепващите етикети, лепилото, острилката, ножицата със затъпен връх и чашката за четки. А за по-лесно съхранение на всичко това ще послужат четирите папки с копче в А4 формат.

Какви са раниците в комплекта?

Най-необходимото от списъка с покупки за първокласника присъства в комплекта раница с ученически пособия. Но каква е раницата, част от комплекта? Orange box се предлага в два варианта – за момче и за момиче, като единствената разлика между сетовете е моделът раница.

Изборът за момиче е моделът Miquelrius Agatha Ruiz de la Prada Bright. Раницата е в неутралния сив цвят, който позволява на дъгите, които красят дизайна, да се откроят още по-силно. Освен с отличителния дизайн раницата се откроява с пространството за съхранение на всичко нужно на ученика – моделът е с две основни отделения и с допълнителни джобове за съхранение. Общо раницата побира 27 литра и е с размери 41х28х16 см. А за да е по-удобно носенето на всички нужни принадлежности за училище, презрамките са регулируеми. Не липсва и малката ръкохватка, която е подходяща за алтернативен начин за носене, както и за закачване. Най-голямо удобство носи допълнителната платка на гърба, която позволява раницата да бъде прикрепена към тролей за раница.

 

Моделът в комплекта за момчета е Miquelrius Ghosts. Той се откроява още по-ярко – буквално. Със светещи в тъмното шарки на духове тя е не само очарователен избор за ученика, но и осигурява неговата безопасност навън. Моделът е същият по размер и вместимост като дамския и също може да се прикрепи към раница.

Какво е важно да знаеш за комплекта?

В Orange box попадат всички необходими продукти на ученика в първи клас, затова ако избереш него, спестяваш от време за пазаруване, но и не само. Предварително селектираните принадлежности са на обща стойност 200,43 лв., а сега можеш да ги вземеш за 120 лева. Аксесоарите за училището не могат да се персонализират и се изпращат според наличностите. Но количествата са ограничени, затова побързайте да вземете своя спасителен пояс в подготовката за училище.