Уникална характеристика, с която се отличава Cinema 3D Smart TV серията телевизори на LG е дизайнът CINEMA SCREEN. Благодарение на своята иновативна технология, LG създаде дизайн, който включва едва забележима рамка от един милиметър. Този елемент придава още по-изчистен и модерен външен вид на телевизорите. В същото време се подобрява и качеството на забавлението, благодарение на по-пълната и завладяваща картина, доближаваща се до тази в киносалоните.

По-умни Smart телевизори

LG продължава да развива своите телевизори с достъп до интернет и уеб приложения, като все по-голяма част от портфолиото на компанията позволява достъп до интернет. SMART TV платформата на LG предлага избор от над 1300 приложения, които са налични за сваляне. От друга страна, чрез магазина 3D World зрителите могат да намерят непрекъснато растящ списък от 3D филми, игри и разнообразно съдържание.

LG е подобрила и възможностите за сърфиране в мрежата директно от телевизора. Компанията е използвала HTML5 и Flash, така че в момента телевизорите й могат да бъдат използвани като напълно функционален интернет браузър с видео поддръжка, точно както този на вашия компютър.

Интуитивно управление, включително с жестове

Освен че предлага нови възможности за забавление, екосистемата на LG е лесна за употреба, като една от причините за това е дистанционното Magic Remote. То включва функция за управление с жестове, която разпознава някои лесни движения на ръката. По този начин потребителите могат по-лесно да се ориентират, както в менютата на самия телевизор, така и докато сърфират онлайн.

Не по-малко удобство носи главното меню Home Dashboard, което разполага с много подобрения и осигурява по-бързо и ефективно търсене. В усъвършенствания си вид неговият дизайн е по-интуитивен и позволява на потребителите персонализирано управление. Те могат сами да изберат до какво съдържание и приложения да имат бърз достъп под формата на икона в началното меню.

Бъдете интерактивни

Функцията на LG Dual Play промени гейминг изживяването. Dual Play дава възможност на всеки играч да се наслаждава на картина на цял екран като вижда само своята перспектива от играта. Този ефект се постига чрез Dual Play поляризирани очила. Така двама човека могат да се състезават и да виждат изображенията на цял екран, без да усещат неудобството от по-малката картина.

CINEMA 3D използва революционната Film Patterned Retarder (FPR) технология. Тя възпроизвежда по-открояващ се 3D ефект и работи с очила, които не използват електрически части и батерии, както очилата с активен затвор. Така на практика се елиминира преплитането на образите, което чувствително подобрява комфорта на зрителите.

Функция 3D Depth Control позволява на зрителите сами да определят нивото на 3D ефекта, който се налага върху съдържанието според своите лични предпочитания. Вълнуващото 3D изживяване е допълнено и от 3D звук, чиято сила и дълбочина може да се регулира автоматично спрямо позицията и движението на картината, благодарение на технологията 3D Sound Zooming. Конверторът на съдържание от 2D в 3D формат е усъвършенстван, като при новото поколение CINEMA 3D SMART телевизори той предлага по-голяма дълбочина на конвертираното 2D съдържание.

По-добра връзка с външни устройства

Моделите CINEMA 3D Smart предлагат богат набор от възможности за свързаност с други устройства и споделяне на съдържание. Една от тях е Wireless Display, която позволява лесна и безжична връзка между телевизор и компютър благодарение на WiDi технологията на Intel. Чрез Mobile HD Link (MHL) на телевизионния екран може да бъде възпроизведено съдържание в HD директно от смартфон.

Промоционални условия

Сега при покупка на Cinema 3D Smart TV със Cinema Screen дизайн получвате подарък 3D камера или LG Sound Bar. Промоцията е валидна от 2 ноември до изчерпване на промоционланите количества. В допълнение до края на годината всички модели със Cinema Screen дизайн са с удължена гаранция на 5 години. Пълни условия на промоцията може да намерите тук: http://www.newpromo.net/lg/.