Раз-два, раз-два - ръцете широко опънати, издишаме през носа и повтаряме отново. Раз-два, раз-два… Даваме старт на това смарт четиво за активен начин на живот с една лека стречинг разгрявка, с която ще се впуснем в света на мотивацията, физическите упражнения и радостта от живота. Дами, подгответе се да изразходвате около 20 калории само с едното прочитане на този материал. Ако искате да оползотворите едни 5 минути от вашето ежедневие с няколко полезни реда и семпло изразходване на енергия, останете с нас - това е мястото. 

На повечето от нас (жените) понякога ни се струва доста трудно, тежко и безперспективно да започнем да водим някакъв активен начин на живот. Но преди да продължим смело напред, нека да уточним само една подробност - какво точно означава активен начин на живот? Да тренираме от сутрин до вечер? Да похапваме ултра прецизирани и уточнени храни? Да сме изцяло в мир и спокойствие със себе си? И да, и не - така можем да обобщим отговорите на тези три въпроса. Защо? Защото всеки един човешки организъм на този свят разбира строго специфично и изцяло за себе си определението за активен начин на живот. Няма да изпадаме в тежки нутрио-физични определения, а спокойно ще споделим, че комбинацията от физически упражнения, правилно хранене и откриване на С точката (спокойствието) в нашето ежедневие може да ни вкара в онзи така приветствен клуб на участничките в активния начин на живот. Просто самите ние като представителки на красотата и нежността на този свят трябва да открием и почувстваме правилното разпределение на тези три основни съставки. Това е. 

За някои от нас груповите занимания в залата могат да се окажат супер ценни и подходящи, но за други например един сутрешен свеж джогинг сред природата може да е точно онова “разкършване”, с което да приведем живота си в настройка “активен”. Същото важи с пълна сила както за храненето ни, така и за откриването на удоволствието в ежедневието. Но тук трябва отбележим нещо - независимо каква програма ще изберем, за да водим собствения си активен начин на живот, то трябва задължително и настоятелно да бъдем постоянни. Ако пък изпитваме някакви затруднения с това или нямаме нужната мотивация към постоянството, то може да се доверим на някоя дигитална смарт джаджа, която да ни е най-верният помощник във всичко активно, което се случва в нашия живот. 

Според последно проучване, направено сред български граждани на възраст между 15 и 70 години, става ясно, че 91% от хората, които живеят активно, твърдят, че смарт устройствата ги мотивират за тази цел. И ние сме напълно съгласни с това. В дигиталния свят, в който живеем, винаги можем да се възползваме от редица предимства, които смарт устройствата могат да ни предложат. Особено пък ако са от онези, които се намират на удобно и красиво място на китките ни. Да, точно онези, които си подхождат както със спортния ни екип, така и с онази елегантна бизнес рокля. За смарт часовниците си говорим. Разговори, слушане на музика, фитнес и кардио информация, четене на имейли, подсещане за следващата тренировка… толкова много можем да открием в едно малко смарт часовниче. Още за готините смарт часовници и важните и интересни мотивационни съвети, свързани с активния начин на живот, може да открием и в дигиталното пространство на Yettel България “Смело напред”. Там освен страхотни предложения, промоции и оферти за смарт джаджи, като часовници и безжични слушалки, може да открием и нужната информация и мотивация, с която да направим първата крачка от многото към активния начин на живот. 

И така, когато сме “оборудвани” от глава до китки с подходящите за нас смарт устройства, то може би ще успеем да открием по-често нужната мотивация, с която да водим един по-активен и ангажиращ себе ни начин на живот. А и благодарение на един симпатичен смарт часовник ще знаем точно още колко калории трябва да изразходим с онази супер нашумяла и функционална в социалните платформи тренировка, с която да успеем да се приведем в най-красивата ни и удобна форма за това лято.