Минусовите температури, заледените тротоари и липсата на слънце през зимата често ни депресират или ни отказват от излизането с приятели. Предпочитаме да си останем вкъщи на дивана с чаша вино и книга в ръка. Но нека помислим за по-забавен петъчен сценарий.

Да се предпазим от вирусите, които в зимния период се активизират, е основна задача на всяка от нас. Със сигурност не обичате дните, в които не можете да станете от леглото и сте подпухнали от съборилата ви настинка. Онези дни, в които няма как да се харесвате и последното нещо, което можете да кажете, е, че сте привлекателни.

Истината е, че колкото и бабини рецепти за бързо оздравяване на търсим в интернет, състоянието ни може да се закрепи за ден или два и после отново да започнем да подсмърчаме.

Нашият най-голям враг - хремата
Без значение дали хремата е простудна, остра или хронична, тя може да продължи дълго. Всички знаем колко е неприятно да стискаме непрекъснато пакетче носни кърпички в ръката си, да дишаме трудно и да се опитваме да говорим правилно. Капките за нос може и да са най-популярното решение, но може би не са най-правилното. Повечето от тях са на основата на активни съставки, които при използване повече от 5-7 дни, предизвикват привикване на носната лигавица към тях и ефектът им отслабва значително. Един от най-неприятните резултати е Атрофия на носната лигавица. Това е състояние, при което носът се възпалява, а лигавицата се подува и се усеща ежедневен дискомфорт. Но какво да направим, за да се възстановим бързо, да засияем и да отидем на уговорената среща с приятели в петък вечер?

Обратно към природата
Съществува една билка, която може да е вашият верен помощник в справянето със здравословното неразположение. Андрографис паникулата е билка, популярна в Скандинавските страни и Близкия изток. Там се използва основно при простуда и грип, като е известно, че подпомага нормалната функция на горните дихателни пътища.
И баба знае, черният бъз прави чудеса. В народната медицина цветът му е доказал многото си благотворни ефекти върху горната част на дихателната система – основно противовъзпалителен, антибактериален и противовирусен ефект.
Освен име на улица в повечето градове в страната, „Тинтява“ е и билка, която има общоукрепващо действие и също подпомага имунната система.
Върбинката също има противовъзпалително действие, но също и омекотява симптомите в горния дихателен тракт.
Лопен – не знаехте ли, че съществува такава билка? Не е популярна, но е много ценна – освен свойства като на върбинката, той има и втечняващо секретите дейсвтие, затова е подходящ за цялата дихателна система.

Искам да съм красива и уверена ...
Добра новина – навън е студено, вируси бродят навсякъде, но всичките тези билки се съдържат като екстракти в един продукт - “Sinulan Forte”. И не само, заедно те подсилват действието си така работят за чисти синуси и отпушен нос.

… и да не говоря като мъж
Чайовете и фрешовете са винаги добре дошли. Но не са достатъчни, за да спрат хремата да се превърне в кашлица. Освен, че е добър апетайзер, хрянът има и антибактериално и втечняващо секретите действие. Със същите функции е и латинката, която повечето от нас са срещали само като акцент в градинките.
Не е нужно да търсите двете билки по дворовете, за да си ги набавите в тежки ситуации. В “Sinulan Duo Forte” те заменят Андрографис паникулата и в тандем с останалите 4 билки спомагат както за отпушен нос, така и за чисти бронхи.

Здраво дете, безгрижно детство
За игри в снега и повече снежни човеци, детето трябва да е здраво. Здравето е равно на щастие, а какъв по-голям подарък за родителите от усмихнатото им малко съкровище. За отпушен нос и чисти бели дробчета се доверете на “Синулан Форте Джуниър” - е сиропче с прекрасен вкус на ягода, създадено специално за деца. Букетът от билки в него е обогатен и с витамен С и биотин.

Щастливи ние и прекрасен зимен сезон
Само когато, сме здрави и в хармония със себе си и околните, можем да превърнем зимата в няколко невероятни месеца, изпълнени със ски, хубаво вино и топли семейни вечери. А коя от нас не иска точно това?