От 1-ви до 30-ти ноември 2021 г. благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България и Макдоналдс България организират благотворителната инициатива „Световен ден на детето в Макдоналдс - McHappy Day”, в помощ на деца в неравностойно положение. Кампанията се провежда за 20-та поредна година и тази година е под наслов „Късче добрина – За повече детска радост”.

Традиционно всяка година ресторантите на Макдоналдс в България се включват в инициативата, като даряват средства от продажбата на свои продукти (20 ст. от всяко детско Хепи Мийл) в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България и редица детски каузи. Средства се набират и от дарения на граждани в касичките на фондацията във всички ресторанти целогодишно. Допълнително всеки клиент може да дари 10 ст. или повече с всяка своя покупка.

До момента са събрани значителни средства, които са дарени на трите специализирани детски онкохематологични отделения в България - Клиника по детски и генетични заболявания към УМБАЛ “Св. Георги ” в гр. Пловдив, Специализирана детска клиника по клинична хематология и онкология към УМБАЛ “Св. Марина ” в гр. Варна, Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания при УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ ” в гр. София.