Изборът на елегантни мъжки обувки, когато става въпрос за един от онези специални моменти, сред които сватба, абитуриентски бал, празненство или важна среща с половинката, както и в офиса, много често създават главоболие на повечето мъже. Именно затова екипът на LAZARINI - един от водещите български мъжки модни брандове на пазара, подготви за вас кратко ръководство с полезни съвети, които със сигурност ще ви бъдат от полза в точния момент.

Сватба

Големият ден наближава, а все още не сте избрали своите мъжки обувки, нали? Независимо дали сте младоженец, гост или кум, търсещ липсващото парче в допълнение към мъжкия костюм, а именно официалните мъжки обувки, то в следващите редове определено ще получите интересна и полезна информация относно правилния избор на подходящи обувки за всеки повод.

Повечето сватбени тържества се съчетават с определен дрес код, а изборът ви може да премине от вечната класика към по-модерните съвременни предложения, ограничавайки се единствено до вашето въображение и лични предпочитания. Важно е да изберете официални мъжки обувки, които не само изглеждат добре, но са и удобни. Нека не забравяме, че сватбеният ден освен запомнящ се, е и много дълъг, а на следващия ден е добре все пак да усещате краката си. Също така имайте предвид, че официалните мъжки обувки най-често имат ток, което увеличава нуждата от избора на комфортен модел. Добра идея би било да раздвижите и разтъпчете своите обувки предварително, като разбира се внимавате да не ги изцапате преди важния ден.

Подобен тип официални събития позволяват както по-бляскави декорации в обувките, съдържащи лакирано и лъскаво покритие, така и по-класическото матирано покритие.

Съчетание на мъжките обувки с различните цветове костюми

В случай, че сте заложили на тъмносин костюм, добра идея би било да изберете обувките отново в тъмносинята гама или да помислите за друго интересно предложение като кафявите обувки. Може да се каже, че сте уцелили джакпота, тъй като всеки костюм в тъмносиня разцветка предоставя разнообразни възможности при избора на обувки.

Вечната класика, а именно черният строго-официален костюм или смокинг, не ви оставя много възможности освен официални обувки в черен  цвят, постигайки пълен синхрон в съчетанието между отделните компоненти.

Друг често срещан класически избор при мъжките костюми е сивият цвят. В този случай бихте могли да комбинирате костюма както с черни обувки, така и с кафяви обувки, а защо не и с обувки в цвят бордо.

Абитуриентски бал

Балът за разлика от сватбеното тържество позволява по-смели и креативни вариации с визията, тъй като младите абитуриенти са по-склонни към експерименти и често притежават по-дързък характер. И ако при сватбите, мъжете са далеч по-улегнали и основната им цел не е да изпъкнат сред останалите гости на всяка цена, то всеки абитуриент би желал да привлече погледите на женската аудитория, превръщайки се в звездата на бала чрез визията си.

Официалните мъжки обувки в бордо или  матово червено са доста актуални за подобен тип събития. Разбира се, този чифт обувки трябва да се комбинира с подходящ костюм, за да не стане комбинацията прекалено ексцентрична.

Може да помислите и за далеч по-неформално спортно-елегантно предложение като стилни мокасини, тъй като абитуриентските балове почти винаги се провеждат през късната пролет, когато времето позволява по-отворен тип мъжки обувки.

Мъжки обувки, подходящи за офис среда

На първо място помислете за комфорта, който би ви предоставил подходящият чифт обувки. И ако балът и сватбата са събития, на които се отделя огромно внимание, но въпреки това малко мъже поглеждат отново към облеклото или обувките от тези събития, то ситуацията в офиса е коренно различна. Инвестирайте повече, за да получите повече с течение на времето. Съобразете се с корпоративния дрес код на офис средата, огледайте се около вас и вижте на какво залагат колегите ви, това ще улесни избора ви многократно. Лакът при мъжките обувки определено не е за предпочитане, когато става дума за офиса, бизнес срещите и конферентните разговори. Вместо това заложете на матирано семпло и класическо покритие във външната част на обувките. Избягвайте излишните декорации - колкото по-малко, толкова по-добре.

Важен съвет: не забравяйте за цялостната картина. Хубаво е при съчетанието на обувките с останалите компоненти от цялостния външен вид, като колан и чорапи, да се придържате в един и същ цвят. Малките детайли правят най-силно впечатление!

Искрено вярваме, че тези кратки съвети ще бъдат от голяма полза за всеки елегантен мъж, който се грижи за безупречната си визия във всеки един момент. А в лицето на модния бранд LAZARINI, ще срещнете богата и разнообразна колекция от официални и спортно-елегантни мъжки обувки, подходящи за всеки повод, на примамливи цени.