Любовта е отговорът на всичко. Независимо какъв е въпросът.

Нека наблегнем на любовта и грижата в най-различни форми, които подаряваме нещо в празничния сезон. Придърпайте си всички онези неща, които случват Коледата, и я направете най-хубавата. 

Коледа е в загорелите крайчета на мамините мекици. В тестото, което е станала да замеси толкова рано, че в тях се е отпечатило малко розово-златно от първите лъчи на слънцето.

Коледа е в брашното по дясната бузка на детето, когато помага на баба си да прави питка.

Коледа е, когато преядеш с вкусотии, но дори гузната ти съвест се е размекнала от божествено удоволствие и не се обажда.

Коледа е в бялото и червено вино, което най-възрастният в семейството налива. То не е вино, на което се поставят етикети! Лудо е, диво!

Коледа е, когато подариш книга, защото това е един от най-хубавите подаръци за всички поводи - подаряваш думи, истории, време, вълшебство!

Коледа е, когато по прозорците на апартаменти и къщи денонощно светят лампички и хората не ги спират, за да пестят ток.

Коледа е, когато смесваш свинско с шоколад и мисълта "След празниците ще мина на диета" оправдава цялата тази кулинарна вакханалия.

Снимка: iStock

Коледа е, когато детето ляга на пода, до елата, за да не изпусне тази година идването на Дядо Коледа. И виждаш как очите му стават бляскави от желание и решителност, а после постепенно, бавно, но категорично клепачите натежават и въпреки упоритата борба, най-накрая мигличките залепват една за друга.

Коледа е, когато топлият ти дъх прави слой на прозореца, върху който можеш да рисуваш сърчице и да напишеш "Обичам те!"

Коледа е, когато си пееш сам по улиците и ти се иска да прегръщаш непознати хора.

Коледа е, когато още някой, освен теб, има време за дълъг разговор за любов, приятелство, следване на мечти, градина, вино, а не само за размяна на служебните фрази "Как си? Още няма сняг тази година!".

Коледа е, когато си успял сам да си захванеш квас и месиш питка за трети пореден път. Защото приготвено с любов у дома, винаги е по-вкусно!

Снимка: Istock.com

Независимо дали е под формата на картичка, или на топло печиво, около Коледа е важно да покажем на близките си, че държим на тях. За тазгодишните празници може да им подарите мултикукър, хлебопекарна или кутия с изненади. Вижте повече ТУК.

  • Достатъчно е само да регистрирате касовата бележка, в случай че сте закупили брашно "София Мел" от поне 2 кг.
  • След това може да изпратите персонализирана картичка на любим човек и да му изберат подаръка.
  • Очакват ви много награди - 100 мултикукъра, 100 хлебопекарни и 200 кутии изненади.