Не е тайна за никого, че стандартите за красота през 21 век са по-високи от всякога преди. Живеем в инставселена, където красивото е по много и навсякъде. Неслучайно тя, красотата, както гласи известният израз, ще спаси света. И за радост, не само стандартите за красота, но и начините за усъвършенстване на външния вид са много повече днес.

Един от най-достъпните и широко разпространени методи за това е използването на филър с хиалуронова киселина. Предимствата при коригирането и оформянето на зони с този тип филъри е, че процедурите с тях са безопасни, безболезнени и ефикасни. Една от марките лидери при хиалуроновите филъри е германският премиум бранд Belotero. Портфолиото на марката е разнообразно и се състои от авангардни дермални филъри, всеки допълващ останалите перфектно.

Проучване на Merz Aesthetics от 2015 г. информира, че решението за поставяне на филър - от първото обмисляне до действителната процедура - отнема на  пациентите около 12 месеца. В днешно време този срок е значително намален, тъй като употребата на филъри вече е част от дневната рутина на всяка съвременна жена.

Основното притеснение на повечето пациенти е, че може да изглеждат неествено. Тези страхове обаче се оказват безпочвени, като 93% от пациентите остават много удовлетворени от резултатите след поставяне на филър от марката Belotero. Пациентите споделят, че резултатите изглеждат естествено и това е основната причина да остават възхитени след поставяне на Belotero филърите. Други фактори за удовлетворение в клиентите са липсата на болка по време на процедурата заради вградения лидокаин в продукта и най-вече крайният резултат - цялостно подмладяване на кожата. Независимо проучване пък показва, че от всички филъри Belotero дават най-малко нежелани реакции при провеждане на процедурата.

Самото поставяне на филър трае между 10 и 20 минути в зависимост от третираните зони. Преди това обаче е нужна детайлна консултация с дерматолог или друг сертифициран специалист. След поставянето на филъра пациентите могат да се върнат към ежедневието си, а първите резултати от него ще бъдат мигновено видими, като финалният ефект се разкрива с времето, тъй като организмът има нужда от време, за да произведе колаген и еластин, чрез които филърът да се “асимилира” правилно.

Премиум гамата филъри Belotero се характеризира с много добра интеграция в кожата, правейки я гладка и сияйна. Гамата от филъри служи не само за изглаждане, но и за запълване на бръчките, възстановяване на обема на лицето или рехидратация на кожата. Всеки от различните типове филъри таргетира различен проблем, като например Belotero Revive подобрява еластичността и хидратацията на кожата на лицето, запълва атрофичните белези и фини линии и успокоява зачервяванията. Този кожен буустър е предназначен основно за момичета с активен начин на живот, които искат леко и естествено подобряване на еластичността и стегнатостта на тяхната кожа. Друг тип филър е Belotero Balance, като той се справя с корекцията на умерени линии. Това, което прави Belotero гамата различна от останалите хиалуронови филъри на пазара, е уникалната технология на компанията, която се основава на патентован производствен процес, представен от така наречената СРМ (Cohesive Polydensified Matrix) технология. Чрез нея се постигат много по-естествени резултати.

Друго интересно приложение на филърите можем да открием в Belotero Lips - създадена специално за оформяне и контуриране на устните.

Използването на филъри е сред най-популярните разкрасителни процедури поради лесното и безболезнено изпълнение на манипулацията и моменталния визуален ефект. Нивото на удовлетоверение в пациентите след поставяне на филър обаче зависи не само от дерматолога, който инжектира филъра, но и от самия филър. Ето защо е важно избраната марка да е от доказан производител, която гарантира безупречно качество. С премиум филърите Belotero ще можете да се чувствате естествено красиви, въпреки забързаното ежедневие и активния начин на живот, така че се консултирайте с вашия дерматолог за възможностите.

И тъй като в този материал търсим отговора на въпроса “Кога е време за филъри”, то отговорът е ясен - винаги. Продуктовата линия Belotero съдържа решения за всички притеснения, които кожата ни може да има - без значение дали искаме да предотвратим остаряването на кожата, повече обем и плътност, да намалим първите бръчки или да оформим перфектните устни.

А, ако се чудите от какъв филър точно имате нужда, можете да се консултирате с един от водещите специалисти в България за прилагане на Belotero д-р Ася Данчева, която има дългогодишен опит в извършването на естетични процедури с перфектни резултати. А с цялата серия и повече детайли за продуктите на марката можете да видите тук.