Всеки един от нас има моменти, в които иска да заложи на по-нежна и изчистена визия или пък поводът му го налага. В подобни ситуации съвършените бляскави и силно изпъкващи бижута не са най-подходящия аксесоар. За сметка на това, една от водещите модни тенденции в света на сребърните бижута, а и не само, може да бъде вкарана в употреба. Става въпрос за така наречения минималистичен дизайн. Но какво всъщност означава това? Позволете ни да Ви разкажем за произхода, историята му и защо всъщност е един от най-предпочитаните стилове в момента.

Произход и значение

Минималистичният дизайн възниква и разцъфтява в далечните 1960 и 1970 в Ню Йорк от група млади артисти, някои от които включват Доналд Джъд, Франк Стела и Агнес Мартин. В самото начало, минималистичното артистично движение е използвало минималистични елементи в архитектурата, изобразително изкуство, а по-късно те биват прилагани във всякакви други естетически, дизайнерски и творчески области, включително и бижута. Концепцията, стояща зад минимализма, се определя като “по-малкото е повече”. Тя се фокусира върху най-съществените и необходими елементи, като напълно изключва всичко допълнително и прекомерно. Геометричните форми, изчистени елементи и липсата на искрящи цветове са някои от основните принципи.

През 60-те години стартира бунтът на жените за свобода чрез модата, където бижутата изиграват огромна роля. Дамите започват постепенно да се разделят с перлите и диамантите, насочвайки се към по-семпли и минималистични бижута с различни форми и размери, олицетворяващи свободата, смелостта и чистотата. Именно тогава бива забелязано и наслояването на бижута или т.нар. стил layering. Тенденцията продължава и през 70-те години, когато минималистичните бижута чудесно допълват силно екстравагантното облекло.

През 2013 и 2014 година минималистичният дизайн при сребърните бижута започва да се завръща. Изчистените пръстени и гривни, наслоените колиета и обеците халки запълват колекциите на съвременните жени. Тази тенденция дава заявка да остане задълго поради своя комфорт, лесно съчетаване и стайлинг, както и ненадминатия класически и аристократичен нюх, който бижутата придават. В края на 2021 екипът на бижутерия Silenti Jewelry се вдъхновява силно от модните трендове през изминалия век и решава да възроди този стил, вдъхвайки му нов живот чрез модерен дизайн. Така се появява голяма част от техните сребърни бижута, които включват обеци, колиета, пръстени и гривни в съвършения минималистичен дизайн.

Минималистични обеци

Семплите и изискани обеци могат да добавят нотка елегантност към всяка дамска визия. Не е задължително те да са центъра на облеклото, а по-скоро ефектният завършек, който лесно се комбинира с всичко. Без значение дали отивате на сватба, в офиса или на разходка, минималистичните обеци подчертават нежно женското лице и силует, което ги прави подходящи за всеки повод. Халките, геометричните и асиметрични форми, както и плетките са едни от най-ефектните представители в царството на сребърните обеци.

Минималистични колиета

Богатата палитра от сребърни колиета с минималистичен дизайн позволява да експериментирате с различните дизайни, плетки и дължини, а също и да ги наслоявате за по-изпъкваща и впечатляваща визия. Silenti Jewelry дори предлагат и модели, които са изработени по метода на наслояване за Ваше улеснение и удобство. Ако искате колието да е фокуса на визията, комбинирайте го с V-образно деколте или топ без ръкави.

Минималистични гривни

Изборът между деликатно украшение на ръката или пък силно изразителен аксесоар зависи изцяло от Вас самите. Минималистичните гривни могат да бъдат в различен дизайн, което ги прави подходящи за различните стилове и визии, както и позволява лесното комбиниране с часовници. Един от най-ефектните трендове при гривните са комбинацията на различни верижки и използването на геометрични елементи.

Минималистични пръстени

Играта с пръстени никога не е била по-интересна и увлекателна. Можете да изпробвате носенето по един на ръка, няколко на различните пръсти или пък дори по няколко на пръст за по-изпъкваща визия. Изчистени пръстени с камък, различни символични елементи и геометрични фигури са интересни вариации, от които можете да избирате.

Чудесна идея за подарък

Фокусиран върху неутралните цветове, семпли форми и избягването на излишни орнаменти с цел постигане на чиста форма на елегантност, минималистичният дизайн дава силна заявка да остане в модните тенденции за дълго. Разнообразните забележителни форми, ненадминатият комфорт и лесното съчетаване на бижута го прави и идеално предложение за подарък на любим човек. Тъй като съществува необятна гама от различни модели, подходящи за всяка визия, избирането на подарък е изключително лесно, а и може да бъдете сигурни, че подаръкът ще влезе в употреба. По този начин ще си спестите много часове в търсене на перфектните подаръци и притеснението от това дали изборът ще се хареса. Silenti Jewelry разполагат с широка гама от красиви и висококачествени минималистични бижута, а също така предлагат и подаръчни ваучери. Запомнете, че минимално не означава по-малко сантиментално!