Изборът на мъжко облекло може да бъде истинско предизвикателство, предвид разнообразието от дрехи за мъже, които се вписват с текущите модни тенденции или открояват винаги актуални линии в света на модата, споделят от TEODOR.

В днешно време мъжете най-често търсят облекло, което да бъде подходящо не за конкретен повод или място, а за всякакви събития, мероприятия и среда. Научете повече за избора на качествени български ежедневни и официални облекла от екипа на онлайн магазин Teodor.bg.

Кои са най-важните фактори при избор на мъжко облекло?

Има някои най-важни особености, които трябва да съобразите при избора на мъжко облекло, особено ако търсите такива придобивки, подходящи за всеки повод. Характеристиките споделят от TEODOR:

1. Стил

Много е важно към какъв стил се ориентирате – каква е средата ви, в офис ли работите или другаде, какви са индивидуалните ви предпочитания. След като изберете дали аутфитите ви приспадат към официален, спортно-елегантен или изцяло спортен стил, ще можете да избирате по-систематизирано.

2. Тенденции в модата

За актуална и модерна визия е подходящо да черпите идеи от наложилите се модни трендове към текущия сезон.

3. Цветове

Подберете цветове, които пасват на обстановката, изразяват индивидуалността ви и са лесни за съчетание. Такива са кафяво, черно, бяло, бежово, сиво, синьо и други.

4. Марка

При избор на дрехи за всякакъв повод заложете на утвърден производител, за да си гарантирате удобство, качествена материя и дълготрайно запазване на търговския облик.

5. Кройка

Определете телосложението си, типа на фигурата ви и изберете кройка, която ще прикрие несъвършенствата и ще представи хубавите ви черти възможно най-добре.

6. Размери

Не забравяйте, че дори най-красивата дреха ще изглежда нелепо, ако не бъде в правилния размер. Винаги следете таблицата с размерите и взимайте точни мерки при онлайн пазаруване.
Това са основните фактори, които да вземете предвид при избора на нови дрехи за ежедневния ви гардероб, подходящи за всеки повод, напомнят от TEODOR.

Съвети за избор на аксесоари

Подборът на правилните аксесоари е също толкова важен, колкото и на дрехите, споделят от TEODOR. Много е важно да заложите на такива, които съответстват с вашия стил, повода, по който ще ги носите и избраните дрехи.

Папийонка или вратовръзка

Когато залагате на официална визия с костюм, можете да избирате между вратовръзка и папийонка. Имате възможност да носите тези аксесоари както с костюми от три, така и с такива от четири части. В случай обаче че предпочитате смокинг за своя формален аутфит, единствената подходяща опция е папийонката.

Обувки и чорапи

Когато избирате обувки и чорапи, трябва да ги съобразите с останалите елементи на облеклото, напомнят от TEODOR.

Ако сте избрали смокинг, единствената ви опция е да заложите на модел Оксфорд в черен цвят и изчистен дизайн на чорапите в същия нюанс.

При костюмите свободата е по-голяма – може да изберете Оксфорд, Дерби или друг тип обувки, а цветът на чорапите зависи от преобладаващите цветове на дрехите.

Когато избирате ежедневни и неформални дрехи, може да изберете дори и кецове, маратонки, еспадрили, мокасини и други, в зависимост от сезона.

Колан и тиранти

Смокингът не се комбинира с колан. Ако имате нужда от допълнително фиксиране на панталона, може да използвате тиранти. Във всяка останала визия коланът е напълно подходящ, споделят от TEODOR.