За съжаление, късметлиите със зъби, запазващи естествената си белота през годините, са малцина. Дори тъмнокожите, чиито ослепителни усмивки изплуват в съзнанието ни, всъщност не са с толкова бели зъби. Цветът им просто е в силен контраст с тъмната кожа, което води до илюзорния ефект за по-бяло бяло. Затова и летният тен може да ни помогне временно да имаме по-красиво изглеждаща усмивка, но насред зимния сняг жълтеникавите отенъци няма как да останат скрити.

Как да върнем белотата на зъбите си по безопасен начин

Важно е да знаем, че колкото и пожълтели да са зъбите ни, никога не е късно за промяна. Пожълтяването на емайла е обратим процес. За да бъде безопасен обаче, е необходимо внимателно да изберем предпочитания от нас начин за избелване. 

  • Звездна усмивка със Star Smile у дома

Star Smile е българска марка, предлагаща напълно безопасни и ефективни продукти за избелване на зъби в домашни условия. Интересното за бранда е, че е създаден от хора опитвали се да постигнат мечтаната белота с години, но без успех. Именно това и ги вдъхновява да потърсят алтернативно решение.

Днес Star Smile разполага с близо 5 години опит в изследванията и производството на продукти за домашно избелване на зъби, както и с над 55 000 доволно усмихнати потребители из цяла Европа.   

Как се случва магията?

Избелването на зъбите с продуктите на Star Smile наподобява кабинетното избелване, но е много по-щадящо, безболезнено и безопасно в сравнение с него. Причината за това е в сходните съставки, използвани и в двата случая, но съдържащи се в много по-ниска концентрация в средствата за избелване на Стар Смайл.

Такива са например Phthalimidoperoxycaproicacid (PAP), фталимидопероксикапроновата киселина, нанохидроксиапатитът и калиевият цитрат. Прилагани ежедневно в рамките на две седмици, но в ниски дози те са в състояние да възстановят естествената белота на зъбите. Тези съставки се свързват с органичните вещества в емайла ни и ефективно отстраняват оцветяванията. Тях можем да открием в много от геловете, праховете, лентите и останалите избелващи продукти на Star Smile.  

За още по-интензивен и бърз ефект екипът зад марката ни осигурява и специални LED лампи по подобие на тези в зъболекарските кабинети, но за домашна употреба. Те са лесни за ползване и изключително ефективни. Едновременното прилагане на избелващите съставки в геловете Star Smile и силно проникващата LED светлина от лампите е в състояние да ни дари с до 10 нюанса по-бели зъби, и то за броени дни.

Интересно е да споменем и вариантите за избелване на зъби с активен въглен. Тази напълно натурална съставка ефикасно премахва насъбралите се върху емайла плака и зъбен камък, разкривайки естествено бялата ни усмивка.

Вярно ли е, че избелването уврежда зъбите?

Ако избелването се извършва с изпитани и щадящи способи, то не крие никакъв риск за здравето на нашите зъби. А избелващите продукти на Star Smile са точно такива.

Дори и да се появи лека болка или чувствителност на зъбите в периода на употребата им, това не е причина за притеснение. Неприятните усещания скоро ще изчезнат и ще остане само красивата ни усмивка. Интересно е да знаем и че именно леката болка ни сигнализира, че избраното от нас средство работи. Разбира се, ако тя стане твърде силна, е препоръчително да си дадем почивка и да изберем още по-щадящ метод за избелване. Добра идея е да се консултирам и с нашия зъболекар.

Да избелваме ли зъбите си, ако са чувствителни?

Както вече многократно повторихме, качествените и щадящи средства за избелване на зъбите са напълно безопасни – дори за хора с чувствителни зъби.

Освен това съществуват специализирани избелващи продукти, напълно съобразени с нуждите на хората с изразена чувствителност. Такива са и повечето от предложенията на Стар Смайл. Отличен пример сред тях е Гелът БЕЗ пероксид за чувствителни зъби 5 мл. Той се отличава с формулата си с висококачествени натурални съставки и е подходящ за хора над 16-годишна възраст.

Защо да изберем избелване без пероксид?

Дори и да не страдаме от чувствителни зъби, сдобиването ни с бяла усмивка без употребата на пероксид или с ползването му в минимална концентрация е за предпочитане. Той е силен окислител, който във висока концентрация оказва твърде агресивно въздействие върху зъбите. Именно такъв е и случаят с кабинетното избелване. Специалистите често прилагат пероксид в големи количества. Така се сдобиваме с искрящо бяла усмивка в рамките на около час, но към нея обикновено получаваме и болки, кариеси, силно изразена чувствителност на зъбите, която дълго не отшумява.

По тази причина по-голямата част от продуктите на Star Smile ИЗОБЩО НЕ СЪДЪРЖАТ ПЕРОКСИД.

Екипът на Star Smile ни препоръчва... 

Сред най-продаваните продукти за домашно избелване на зъбите от Star Smile е INSTANT Star Smile Гел за избелване на зъби с моментален ефект 4 мл – единственият гел за избелване на зъби, произведен в България. А причините не са една или две.

Това миниатюрно шишенце, което безпроблемно можем да приберем в своята дамската чанта или в джоба и да носим навсякъде с нас, успява да побере количество, стигащо за цели 40 нанасяния. Гелът се отличава с:

  • мигновен ефект;
  • висока ефективност;
  • безопасен състав – PAP, фталимидопероксикапронова киселина, нанохидроксиапатит и калиев цитрат.

Благодарение на контролираното количество на активните съставки в продукта той не уврежда емайла, като дори се грижи за здравето на зъбите. Освен това е чудесен вариант за хора с чувствителни зъби. Формулата на гела му позволява да реминерализира зъбите, облекчавайки чувствителността. Добре е да отбележим и че гелът е подходящ не само за възрастни, а и за тийнейджъри над 14 години – възраст, на която външният вид започва да играе важна роля за самочувствието.

Екипът на Star Smile препоръчва и Instant комплект за избелване на зъби с избелващ гел за зъби с моментален ефект. В него към гела е прибавена и специална LED лампа с 16 led светлини, осигуряваща катализираща сила на гела с цел още по-бързо, по-дълбоко и дълготрайно избелване на емайла. Комплектът съдържа и захранващи накрайници за мобилни iPhone и Android устройства за лесно зареждане навсякъде и по всяко време.

Лампата на Star Smile наподобява професионалните уреди, използвани в зъболекарските кабинети, но за разлика от тях е с по-ниска и щадяща зъбите мощност. Тя спомага за постепенно избелване, което не отключва продължителен дискомфорт и чувствителност. С комбинираната сила на избелващия гел и лампата можем да постигнем така бленуваната белота за едва 14 дни, като отделяме по 20-30 минути на ден. Звучи като магическо чудо, но това е самата реалност.

Какво казват вече изпробвалите продуктите на Star Smile?

Безспорно доказателство за ефективността и безопасността на избелващите средства на Стар Смайл са мненията на вече изпиталите ефекта върху своите собствени зъби. Много от тях разказват за опита си с продукти от маката в интересни видеа, от които сами можем да се уверим в белотата на усмивките им.

Стартирай своя по-усмихнат живот сега, изпитай силата на Star Smile.