Иновативна система от хранителни добавки, подпомагащи зачеването, излезе на  българския пазар през лято 2024. Програмата Ovee е разработена изцяло в България - от концепцията до производството и опаковката. Целта ѝ е да улесни ежедневието на жените, които се опитват да заченат естествено или чрез асистирана репродукция, като в същото време им осигури необходимите вещества в оптимални количества и дози за постигане на терапевтичен ефект.

Ovee представлява система от хранителни добавки, чиято ефективност за подпомагане на женската репродуктивна система е установена от множество клинични проучвания. Програмата съчетава над 25 вещества, сред които коензим Q10, алфа-липоева киселина, пребиотици, антиоксиданти, витамини, минерали и микроелементи. Те подпомагат различни клетъчни функции и спомагат за подобряване на качеството на яйцеклетките, хормоналния баланс, овулацията и други процеси, свързани със зачеването. Подходяща е за всички жени, планиращи бременност, като някои формули са специално разработени за рискови групи и жени, които са срещали трудности със зачеването.

Ovee се различава от останалите добавки на пазара по начина, по който съставките са комбинирани и организирани в цялостна пренатална програма. Вместо да купуват множество различни опаковки с капсули и таблетки, жените получават месечна кутия с удобни ежедневни сашета, съдържащи оптималната доза от всички необходими вещества. Капсулите Ovee са създадени така, че да комбинират различните добавки по правилен начин и да се избегне едновременният прием на вещества, които могат да се неутрализират или не се усвояват добре заедно.

Сашетата Ovee са придружени от точни указания и протокол за прием, за да осигурят най-добрата подкрепа за женския организъм по пътя към зачеването. Програмата е на три нива, в зависимост от нуждите и състоянието на всяка жена. Основната формула е за всички бъдещи майки, които нямат установени проблеми и искат да подпомогнат организма си за забременяване. Разширената формула е предназначена за жени над 30 години или такива, които дълго време не успяват да заченат. Тя осигурява допълнителна подкрепа на организма с цел подобряване на качеството на яйцеклетките и шансовете за естествено зачеване. Интензивната формула включва и вещества, препоръчвани при състояния като поликистозни яйчници, намален яйчников резерв и други диагнози, затрудняващи зачеването.

Системата Ovee е разработена в България, вдъхновена от световния бестселър „Всичко започва с яйцето“ на американката Ребека Фет. Тя се основава на многобройни клинични проучвания от последните 40 години. Суровините за производството на добавките Ovee са внимателно подбрани от производители по целия свят. Формулите са разработени в България. Тук са произведени и самите капсули и техните опаковки.

Предстои пускането и на мобилно приложение, което предоставя ценни насоки и съвети за подготовката за бременност, както и за справяне със стреса и тревогите в този период. Продуктите от програмата Ovee са регистрирани в Българската агенция по безопасност на храните като хранителни добавки и за закупуването им не е необходима рецепта. Могат да се поръчат онлайн на Ovee.bg