Февруари е месец за любов, месец за влюбване. А знаете ли, че храната е един от най-вкусните начини да накарате човек да се влюби във вас? Споменът за нещо вкусно, снимката в Instagram и изкусителният аромат на приготвеното може да ни преследват като рефрен от песен, която чуваме на излизане от дома, а после цял ден си тананикаме. А с храната в съзнанието и сърцето ни уютно се настаняват и идеята, образът, мисълта за човека до нас.

„Няма по-искрена любов от тази към храната“ - казал го е Джордж Бърнард Шоу, виден британски драматург, писател и есеист. Ние вярваме, че храната и любовта винаги са се докосвали – понякога съвсем по крайчетата, друг път пухкавата заливка на мусаката и звукът на доволното примляскване от нечия уста се сливат като пясък с море по време на буря.

И защото трябва да са си скъпи хората, а не да е скъпа храната, особено много ни допада идеята да спестяваме, докато пазаруваме. Една от възможностите е да го правите с талоните в списание „Кулинариум“, с които може да купувате различни продукти от магазини BILLA с отстъпка. Разлиствайки брой 9 на списанието, стигаме до извода, че с талони от „Кулинариум“ можем да спестим над 20 лв.

Влюбването е като първата хапка – усеща се още на върха на вилицата. Както харесваш една храна от първата троха, попаднала върху небцето, така може да харесаш и човек. И после всичко да стане по-хубаво! Ето защо трябва да се опитва новото, защото може да крие много неподозирани чувства. Класическият, добре познат шоколад лесно се превръща в шоколадов тарт с нар, шоколадово суфле или пък шоколадови чашки с ганаш. Рецептите и за трите десерта може да откриете отново в списание „Кулинариум“. Защо имате нужда да ги прочетете и приготвите ли? Защото това е начин да кажете „Обичам те” със съвършения десерт!

Любовта е алхимия - солено, сладко, кисело и горчиво постоянно се събират и разделят. Храната може да ни осигури много моменти на вълнение, спомени и очаквания. Когато искате някой да се влюби във вас, раз/кажете му го с храна. Ако той се открие в тази разказана история – това вече ще е любов!

Любовта е като пипер - понякога сладък, понякога лютив. Пазарувайки в BILLA обаче, няма да си тръгнете само с пипер. Вечерята за влюбени се нуждае от качествено месо (знаете ли, че зимата и свинското имат един от най-устойчивите бракове), супер храни (за супер емоции), цветни плодове и зеленчуци, като червено зеле, зелена люта чушка, оранжев сладък картоф и страстно червен нар.

Храната е емоция. А щом е емоция, защо да не е най-хубавата – любов?!