Емблематични места в 8 български града възвърнаха своя блясък, благодарение на Националната кампания на Cif и Domestos- „Чист дом, чиста страна“ и хората, за които има значение в каква среда живеят. Инициативата се проведе в периода 1 март – 25 април.

В рамките на кампанията „Чист дом, чиста страна“, Cif и Domestos почистиха емблематичния паметник в Габрово – Костницата. Паметникът почита героите, които са се жертвали в името на България. Крайбрежната стена в Морската градина в Бургас също възвърна блясъка си, готова да посрещне новия туристически сезон. Сред останалите забележителстности, които бяха почистени са статуята-трон в парка Заимов в София, колоните на входа на Морската градина във Варна, Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора, обществена сграда в Монтана, Регионалният исторически музей в Благоевград и Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново.

Днес всеки бърза, потънал в своите ежедневни задачи. Не обръщаме внимание на средата, в която живеем. Смело крачим сред боклуците, устремени, без да обърнем внимание, че всъщност именно нашите деца израстват в тази среда. А в крайна сметка животът ни не свършва на прага на нашия дом. Именно затова Cif и Domestos подеха тази година кампанията „Чист дом, чиста страна“. Нейната цел е да мотивира хората да поддържат чиста не само къщата си, но и градинката пред блока, квартала, града си, България.

Всеки българин имаше възможност да гласува чрез специално приложение във Facebook на страницата www.facebook.com/cif.domestos.bg за своя град. Участниците бяха допълнително стимулирани чрез седмична томбола за общо 10 еко уикенда за двама в гр. Велинград.Накрая бяха класирани десет забележителности, осем от които вече бяха почистени. Предстоят събитията в Хасково и Пазарджик през м. юни.

По време на почистването Cif и Domestos проведоха и информационна кампания сред гражданите на всеки град с идята да ги мотивират да пазят чисти обществените пространства и забележителностите.