Всеки ден кожата ни е изложена на множество вътрешни и външни вредни въздействия. Неправилно хранене, физически стрес, излагане на слънце и замърсен въздух – това са само една част от тях. Влиянията са толкова много, а кожата - само една. Как да я защитим?

Особено важна в тези случаи е добрата хидратация. Кожната бариера е от съществено значение за запазване на влагата на кожата. Увреждането ѝ може да доведе до изсушаване, а това до не добър и здрав вид на кожата и дори до по-сериозни проблеми.

Най-чувствителните зони при жените, особено податливи на дехидратация, са на лицето и шията. Мъжете, от своя страна, трябва почти ежедневно да се хидратират интензивно след бръснене.

Снимка: Евгений Милов

Бъдещето на хидратацията е тук

Като марка № 1 в грижата за кожата, препоръчвана от дерматолози по целия свят, La Roche-Posay е известна с предоставянето на решения за грижа за кожата, които променят живота на потребителите*.

Новият СЕРУМ CICAPLAST B5 е формулиран въз основа на усъвършенстваните знания за хидратация на кожата, получени от експерти от La Roche-Posay. Той е първият ултраобновяващ и хидратиращ серум за ежедневна грижа вече е факт.

Снимка: Евгений Милов

Един ден, един час, ден след ден

Cicaplast B5 в обогатен с 10% пантенол (витамин В5), който подобрява качеството на кожата на лицето от ден 1 на употреба. Резултатите са след направен потребителски тест сред 94 жени.

Идеалната концентрация на тази ултрахидратираща и успокояваща съставка позволява на Cicaplast B5 серум да възстанови кожната бариера след 1 час.** И не само това!

Серумът предпазва кожата от по-нататъшни вредни ефекти. Той ѝ дава възможност да се обновява по най-добрия възможен начин – ден след ден.

Снимка: Евгений Милов

Какви резултати може да очаквате?

Хидратирана кожа:

Серумът хидратира кожата в продължение на 24 часа, при това интензивно (корнеометричен тест)

При проведен тест на 93 души за 4 седмици, 90% от тях споделят, че чувстват кожата си по-хидратирана.

Кожа, която се възстановява

Cicaplast B5 серум възстановява кожната бариера само след 1 час.**

93 души, включили се в теста, оценяват кожата си като възстановена след само 8 дни. Усещането е за кожа без раздразнения и изсушаване.

Стегната кожа

89%  от жените (94 жени), включили се в тест с продукта, споделят, че са изпитали мигновен комфорт.

Как всъщност изглежда хидратираната кожа?

Хидратацията е особено важна не само за кожата, но и за целия организъм. Приемът на вода е на първо място. Това е най-лесният и приятен начин да доставите на клетките това, от което имат нужда, за да живеят – вода. Какво трябва да бъде количеството, може да изчислите спрямо килограмите си, използвайки различни калкулатори. Придържайте се към това правило, което важи за всички – поне 8 чаши вода на ден. Водата обаче не е достатъчна, за да изглежда кожата ви добре хидратирана. Тя има нужда от допълнителна „храна“, за да е мека, гладка и с блясък. Серумите са един от добрите източници, защото са наситени с полезни съставки.

Добре хидратираната кожа е гладка, мека на пипане. Тя е приятна на вид и говори за добро здраве. Тя е и по-устойчива на външните, неприятни влияния. Животът ни е динамичен и интензивен. Кожата постоянно е подложена на стрес и влияния и най-доброто, което можем да направим за нея, е добрата превенция. Кожата винаги се отблагодарява след такава грижа.

Добре хидратираната кожа е с равен тен. Тя не е склонна на зачервявания. Хората с добре хидратирана кожа притежават т.нар glow ефект. Блясъкът не е само в очите им – той личи във всеки сантиметър на кожата им.

*Проучването е на дермокозметичния пазар, проведено от AplusA и други техни партньори в периода между януари 2022 г. и май 2022 г. сред дерматолозите от 32 държави, представляващи над 80% от световния БВП.

** Инструментално изпитване сред 25 жени