Когато си кралица, можеш да задоволиш всеки свой каприз - включително да ядеш най-фин и изискан шоколад, при това с финес. 

Ето кои три кралици са били известни с любовта си към сладкото какаово изкушение. 

Да усети кралски добрия вкус ще може всеки, който се включи в дегустацията на 6-степенно меню шоколади от асортимента на MILLESIME. Вкусовете са специално подбрани според сезона. Ще може да се запознаете с техниките и тайните на дегустирането на шоколад, както и да научите повече за какаото, сортовете и плантациите.

MILLESIME предлагат разкошните си шоколади и в новооткрита локация - MILLESIME POP-UP SPACE@Pure Chocolate and Wellness бутик (на ул. Княз Борис I, номер 72 в София). Там се провеждат различни събития, свързани с качествения шоколад и здравословния начин на живот, могат да се провеждат дегустации, базари, презентации и други интересни партньорства.

ЕЛИЗАБЕТ ВТОРА

Британската кралица, която промени представите на света за изисканост, разум, емпатия и чувство за хумор, е имала своите малки моменти на усамотение, далеч от натовареното ежедневие, доставяйки си удоволствие с парченце шоколад. Човекът, който произвеждал любимия й шоколад, разкрива какви точно са били предпочитанията на Нейно Величество. 

"Кралицата има списък с любими шоколади при нас, но нямам право да ви го разкрия директно. Мога обаче да кажа, че тя има много цветен вкус", споделя Адам Лий, главен шоколатиер в луксозния лондонски магазин Charbonnel et Walker в телевизионното предаване Billion Pound Bond Street.

Той издава, че в личното си време Елизабет Втора най-често се е наслаждавала на шоколад с крем от рози и крем от виолетки

МАРИЯ ТЕРЕЗА АВСТРИЙСКА 

Тя се омъжва за Луи XIV и се твърди, че имала само две страсти в живота: краля и шоколада. Според Луи XIV обаче шоколадът омайвал глада, но не пълнел стомаха.

След като Мария Терезия Австрийска умира, Луи XIV се жени за мадам дьо Ментенон. Последвала нейна заповед на пиршества и тържества за всички да се сервира шоколад.

МАРИЯ АНТОАНЕТА

За тази персона със синя кръв е известно, че имала свой личен шоколатиер. Той обикновено приготвял шоколад със захар и ванилия. Имало обаче и други по-сложни рецепти, като например шоколад, смесен с луковица на орхидея, която той изпълнявал. Луковицата се слагала за сила. Друг екзотичен вкус бил шоколадът със сладко бадемово мляко за подпомагане на храносмилането. Шоколад с портокалов цвят пък бил за успокояване на нервите на кралицата.

MILLESIME chocolate България са ексклузивен представител за България на белгийския био bean-to-bar шоколад MILLESIME, вносител на премиум гурме продукти от Белгия.

За да се потопите в света на любимото кралско лакомство, експертът по шоколад Бела Бенова кани всички любители на шоколада на пътешествие в света на "храната на боговете"!

Резервирайте своето място за дегустацията на 6-степенно меню шоколади, Рафинирайте и предизвикайте сетивата си!